Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Két-három hónap alatt végrehajtásig juthatnak a társasházak a közös költséggel tartozókkal szemben

2010. november 17.

A Kossuth Rádió egyik legrégebbi és leghallgatottabb műsora a Napközben korábban is gyakran foglalkozott társasházi témákkal, de 2007. novemberétől minden pénteken jelentkezett a Közös költség című rovat. A műsorban - mely 2010 februárja óta kéthetente hallható - a társasházak, lakásszövetkezetek életét meghatározó teendőkről, sikerekről, kudarcokról beszélnek az élő adás stúdióvendégei. A hallgatók szintén feltehetik kérdéseiket, melyekre a nap aktuális témájának szakértői válaszolnak.

November 5. - Rendkívüli módon megnőtt a közös költséggel tartozók száma a társasházakban, ami nem csak azt eredményezheti, hogy a kifizetetlen közmű számlák miatt megszűnik a gáz, vagy áramszolgáltatás, hanem azt is, hogy a megtakarításokat biztosító beruházások is ellehetetlenülnek.

A nyáron életbe lépett változásoknak köszönhetően - miszerint a bíróságok helyett a közjegyzők bocsátják ki a fizetési meghagyásokat - azonban megnőtt az esélye annak, hogy a lakóközösségek jobb belátásra bírják a notórius nemfizetőket. Akár két-három hónap alatt is végrehajtásig juthatnak az ügyek, ami azt jelenti, hogy az adós ingóságai, vagy akár az ingatlanja is veszélybe kerülhet. A riportokban bemutatott esetek alapján, az időben megkezdett eljárásokkal 100 százalékban visszaszerezhető a ház pénze.

A műsor elérési útvonala:
- http://hangtar.radio.hu/
- az oldalon belül az MR1 Kossuth Rádió-ra, majd a Naptár-ra kattintva három hétre visszamenőleg beállítható a dátum (pl. november 5.)
- A 10:00 idősávot kiválasztva 10:06 perctől hallható a társasházi rovat adásának felvétele.
Ha a hanganyag lejátszásához nem rendelkezik megfelelő programmal, akkor azt a "real1" link segítségével, az MR1 oldaláról ingyenesen letöltheti.

Saját kérdésem, véleményem: tht@tht.hu

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások