Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Kilóra tankolhatunk a FŐGÁZ-nál

2011. október 28.

Elsőre minden bizonnyal megmosolyogják azt, aki azt mondja, 10 kg üzemanyagot tankolt a kocsijába, de amikor hozzáteszi, hogy ez kb. annyiba került, mintha 240 forintért vette volna a 95.ös benzint, akkor máris menekülhet a záporozó kérdések elől.

A FŐGÁZ önálló beruházásában megépített és október 27-én, a Kőbányai úti MOL kútnál átadott első budapesti sűrített-földgázüzemanyag (CNG) töltőállomásánál nem csak a kérdésekre kap választ az odalátogató, hanem az említett áron meg is tankolhatja gázüzemű kocsiját.

Ilyennel ugyan még elég kevesen rendelkeznek, de a benzinnél és a dieselnél jóval gazdaságosabb, ráadásul környezetbarát megoldás szép jövő előtt áll.
Ehhez azonban kellett a FŐGÁZ eltökéltsége is. A cég 2008-ban pilot projektet indított egy földgáz üzemanyag lassútöltő-berendezés üzemeltetésére néhány földgázüzemű gépjármű használatával. A további fejlesztéshez a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást. A projektben elért pozitív tapasztalatok arra ösztönözték a társaság vezetését, hogy további lépéseket tegyen a sűrített-földgázüzemanyag (CNG) elterjesztése érdekében.
A FŐGÁZ, CNG technológia használata területén elért sikereit 2009-ben a Greenexpo kiállításon a „Greenexpo Innováció" díj odaítélésével is értékelték. Az elismerés olyan környezetbarát újítás, termék vagy technológia bemutatásáért nyerhető el, amely a mindennapokban is megvalósítható fejlesztéssel járul hozzá a környezetvédelemhez.

A kút megnyitóján Koncz László vezérigazgató elmondta: „Tárgyalásokat folytatunk budapesti nagyvállalatokkal, annak érdekében, hogy gépjárműflottájukat környezetbarát CNG üzemű autókra cseréljék." Hozzátette: „A Főváros levegőminőség javítási célkitűzéseinek is megfelelve a FŐGÁZ fokozatosan megkezdi teljes autóállományának CNG járművekre történő leváltását."

A töltőállomást egyenlőre valószínűleg csak a fővárosiak látogatják majd, de a 155 éves múltra visszatekintő FŐGÁZ, a szabad gázpiac meghatározó szereplőjeként már tíz megyében 800.000 fogyasztó számára biztosítja a gázszolgáltatást.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások