Barion Pixel
Hír ajánlása
Feladó neve
Feladó e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe

Hogyan érhető el, hogy az új tulajdonos felvegye a kapcsolatot a társasházzal?

2012. január 21.

A Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hirlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület, a tagok részére ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.

Kérdés
Társasházunk egyik lakásának már 13 hónapja új tulajdonosa van. Az új tulajdonost szeméylesen még nem taláttuk a házban. Háromszori írásbeli felszólításra sem volt eddig hajlandó kitölteni és leadni egy Tulajdonos nyilvánrtartási lapot, a közös képviselőnek. Nem lakik a lakásában, de az eltelt idő alatt már a második albérlője van, akik hol fizetnek, hol nem közös költséget. Kérdédsem: Mit lehet tenni, hogy bejelenkezésre kényszerítsük az új tulajdonost és az albérlőiket?

Válasz
A Földhivatalban lehet megtudni, hogy annak az ingatlannak ki a tulajdonosa, az elérését pedig a Földhivatalban nyilvántartott címen kell megpróbálni. Ha ez nem jár sikerrel, úgy a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal Cím: 1094 Budapest, Balázs Béla utca 35. szám alatt kérhető információ. Mindenképpen tértivevényes levélben kell az adatközlésre felszólítani az illetőt és ha nem veszi át, akkor a második „Nem kereste" jelzéssel visszaérkező levél után a fizetési meghagyás vele szemben megindítható.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások