background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

Megújul a THT szaklap - Új szakmai befektető, új külső és tartalom, régi csapat
2020. december 8.
 
Szakmai befektető állt a Társasházi Háztartást (THT), illetve a piac legnagyobb rendezvényének számító Közös Képviselők Napját is jegyző kiadó és konferenciaközpont mögé. 
 
A magyarországi társasházkezelői és közös képviselői szakma legjelentősebb lapjának számító THT grafikai megjelenése felfrissül, online felülete, a tht.hu pedig teljes átalakuláson ment keresztül, amely nemcsak a külsőségekben, de a tartalomban is hamarosan megmutatkozik. 

Decembertől kibővített szolgáltatásokkal, illetve az elmúlt 15 év archívumával várja a tht.hu olvasóit. Ezenkívül a kiadó által jegyzett nyomtatott szakkönyvek komplett anyaga is felkerül a felületre digitális formában, amely hamarosan kereshető módon is hozzáférhető lesz az előfizetők számára. Ez nagymértékben segíti majd azoknak a társasházkezelőknek illetve közös képviselőknek a tájékozódását, akik konkrét kérdésre, problémára keresik a választ.

Kiegészül továbbá a konferencia üzletág is; a szokásos 14 állomásos roadshow és a nagy budapesti események mellett jövőre tematikus rendezvényekkel is bővíti portfólióját a kiadó. Az első ilyen alkalmat májusra tervezik a szervezők digitális társasházi megoldások témakörben, és bankok, fintech cégek képviselőinek, okos otthon/ okos mérés szakértőknek a jelentkezését várják előadóként.

„Célunk, hogy a jelenlegi közönség emeltebb szintű kiszolgálása mellett vonzóvá tegyük a szakmát a fiatalabbak számára is. A társasházkezelőket közelebb kívánjuk hozni a tulajdonosokhoz és számvizsgálókhoz, méghozzá az általunk „tudatos társasházi életformának" nevezett koncepció elterjesztésén keresztül. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy a meglévő csapatra, és annak több mint tizenöt éves tapasztalatára épüljenek a jövőbe mutató szolgáltatásaink."- nyilatkozta Dén Mátyás András, a Proptech Digital Investment Zrt. vezérigazgatója.

„Nagy várakozásokkal tekintünk a szakmai befektetőnkkel történő együttműködésre, az újdonságok piaci bevezetésére. A közös munkával kapcsolatban a tapasztalataink ez idáig nagyon kedvezőek, sok innovatív ötlet és professzionális megvalósítás jellemzi a kibővült  csapatot. Bízunk benne, hogy előfizetőink is örömmel fogadják majd a változásokat."- nyilatkozta Meichl Mátyás, a THT szaklap főszerkesztője, a formátum alapítója.

A tht.hu 2020. november 28-ától már az átalakult formában jelentkezik, a THT szaklap grafikailag frissített első lapszáma decemberben kerül az előfizetők kezébe.

Kiegészítő információk

A Proptech Digital Investment Zrt.-ről

A 2019-ben alapított részvénytársaság azzal a céllal jött létre, hogy az ingatlanpiachoz kapcsolódó digitális megoldásokat kínáljon. Vezérigazgatója Dén Mátyás András, informatikus közgazdász, tanár, publicista, a Magyar Brands díjas eHáz társasházkezelő rendszer ötletgazdája, projektvezetője, a Fiatal Vállalkozók Szövetségének (FIVOSZ) alapító elnöke. Pályafutása során olyan médiatermékek alapításában, főszerkesztésében, majd exitjében vett részt, mint a mobilport.hu, betegszoba.hu, és technokrata.hu online magazinok. A Magyar Nemzeti Bank által támogatott Példakép Alapítvány 2014-ben Magyarország TOP 50 fiatal vállalkozója közé választotta.

A THT-ról

A Társasházi Háztartás szaklap és konferenciasorozat 2000 óta a magyarországi társasházkezelői piacnak szóló formátum. Az évi több mint 20 szakmai konferenciát megrendező kiadó a magyarországi társasházkezelőket és közös képviselőket látja el információkkal és segíti őket jogszerű működésükben. A szaklap újságárusoknál nem kapható, 4000 előfizetőjéhez postai úton kerül, közel 30 ezres online olvasótáborát honlapján és hírlevelek útján tájékoztatja a szakmát érintő legfontosabb témákról és jogszabályváltozásokról. A Társasházi Háztartás szaklap főszerkesztője és alapítója Meichl Mátyás, szerzői között elismert külső jogi-, számviteli és építésügyi szakértők is megtalálhatók. A Társasházi Háztartás szaklap mellett a kiadó gondozásában 2010 óta kétévente jelenik meg a Társasházban él? Önnel is megtörténhet! jogi tanácsadó kézikönyv, amely valós eseteken keresztül mutat be tipikus problémákat és azok megoldási lehetőségeit társasházkezelők és közös képviselők számára. Szintén a kiadó gondozásában jelent meg a Társasházak gazdálkodása kézikönyv három kötete és a kiadó által alapított Társasházi energiahatékonysági díj nyerteseit bemutató négy THT-TOP 100 kiadvány.

Továbbküldöm a cikket >>>
 

További híreink
 
Eladtam a lakásomat – Visszajár-e a felújítási alapba befizetett, de fel nem használt összeg?
2021. április 12.
 
penz.jpgHiába törnek be az új anyagok, technológiák a társasházi felújítások piacára, ha a lakóközösség nem vevő azok finanszírozására, mert a takarékosság illúzióját keltve inkább a toldozás-foltozás mellett dönt.
 
Elhunyt számvizsgálók, tulajdonosok, tehetetlen közös képviselők: COVID-19 a társasházkezelésben
2021. március 18.
 
maszkos.jpgAz egyik népszerű közösségi oldalon a társasházkezelők osztották meg a tapasztalataikat a COVID-19 vírus munkájukra gyakorolt hatásairól.
 
https://www.tht.hu/?mid=subscribe

 
eKözgyűlés a társasházban
2021. március 17.
 
Online közgyűlésMíg az oktatás, az egyesületek, gazdasági társaságok és a bíróságok is online közgyűlhetnek és működhetnek, addig a társasházakra mintha már megint senki nem gondolt volna. Pedig az elektronikus közgyűlés lehetősége nagyon sok társasház működését megkönnyítené.
 
Közgyűlés nincs, de a közös döntés lehetősége adott
2021. március 16.
 
meeting1.jfifA COVID miatti kényszerű kijárási korlátozások idején sokan felújításra lakásszépítésre vállalkoznak ezekben az időkben. A társasházakban élőknek ez több kötöttséget jelent, mint a családi házban lakóknak, különösen, ha közös területeket is érintenek a munkák vagy, ha más ügyekben közösen kell dönteniük, mert az ezekhez szükséges közgyűléseket törvényesen nem lehet megtartani.
 
https://otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat/

 
Dén Mátyás András: A társasházak 5 legnagyobb problémája
2021. március 11.
 
denmatyas.jpgA társasházaknak 5 fő problémája van Magyarországon: a rossz általános műszaki állapot, a fragmentált, töredezett tulajdonosi szerkezet, a bankok hitelezési hajlandósága, a rossz társasházi törvény és sok helyen a professzionális társasházkezelés hiánya - hangzott el Dén Mátyás Andrástól, a Proptech Digital Investment Zrt. vezérigazgatójától a PP Konferenciaközpont, Biznisz az ingatlanban című online konferenciáján.
 
Életveszélyes társasházi elektromos hálózatok – Kötelező felülvizsgálatok, halogatott felújítások
2021. március 8.
 
elektromosszekreny.jfifRégi építésű társasházakban, vagy a 60-as, 70-es években épült lakótelepeken legtöbbször már elavultak az elektromos vezetékek. A tulajdonosok viszont többnyire csak akkor hajlandóak foglalkozni a felújítással, ha már az újonnan megvásárolt villamos berendezéseiket sem tudják gond nélkül működtetni.
 
http://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=986

 
dr. Bék Ágnes, a TTOE elnökének levele Varga Mihály és dr. Varga Judit minisztereknek
2021. március 3.
 
bekagnestht.jpgdr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke levélben fordult dr. Varga Judit Igazságügyi Miniszterasszonyhoz és a Varga Mihály Pénzügyminiszterhez az 502/2020. (X1.16.) kormányrendelet kiegészítésének kérelmével annak érdekében, hogy a 2020. évi beszámolást és a 2021. évi tervezést írásbeli szavazással is el lehessen fogadtatni a társasházakban.
 
Milliós közös költség tartozás, korlátozott közmű szolgáltatások egy egri társasházban
2021. március 1.
 
fejfajas3.jpgDrámai a helyzet az egyik egri társasházban, ahol a tulajdonosok egy része már egyáltalán nem fizet közös költséget, százezres, milliós tartozásokat halmoztak fel. Az épületet ugyan nemrég szigetelték, de az ahhoz szükséges „beugrót" is a többiek fizették a tartozók helyett. A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi blokkjában elhangzott riportban csak úgy záporoznak a kérdések.
 
Május 23-tól kezdődhetnek a közgyűlések?
2021. február 24.
 
meeting.jpgA február 17-ei hírlevelünkben és a THT február 19-én megjelent számában még arról számolhattunk be, hogy visszavonásig érvényes a 502/2020, (XI. 16) kormányrendelet, de a február 22-én megjelent 80/2021. (II. 22.) kormányrendelet alapján felcsillan a remény, hogy május 23-tól végre elkezdődhetnek a közgyűlések.
 
Megjelent a megújult THT január-februári száma!
2021. február 23.
 
tht202101cimlap.pngA Társasházi Háztartás szaklap megújulása újabb szakaszba érkezett: az arculati ráncfelvarrást követően a tartalomgyártást illetően is fejlődési pályára állítottuk a kiadványt.
 
Milyen közgyűlési szavazati arány szükséges egy társasházi felújításhoz?
2021. február 22.
 
felujitas.jpgA hazai társasházak fele felújításra szorul, de mindig kérdés, hogy mit, mikor és hogyan hozzanak helyre a tulajdonosok, a beruházást pedig miből finanszírozzák. A Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi blokkjában egy egri épület hosszú éveken át tartó, tudatosan tervezett felújításának története körvonalazódik, amiből kiderül az is, hogy ők logikusan a festést-mázolást hagyták a sor végére, amikor már a szigeteléssel, gépészettel, tetőfelújítással és más munkákkal is végeztek.
 
Márciusban se közgyűlés, se THT roadshow
2021. február 17.
 
thtkkn200.pngA tavaly megjelent 502/2020. (XI.17.) Kormányrendeletben február 8-a volt az az időpont ameddig nem lehetett közgyűléseket tartani, közös képviselőt felmenteni és az előző évi elszámolást elfogadtatni írásbeli szavazással, mert az kizárólag közgyűlési hatáskörbe tartozik.
 
Egyre több társasház szorul felújításra – ebben is segíthet az OTP Business
2021. február 17.
 
otp200.jpgAkkor is sok társasház igényelne állagmegóvási beruházásokat, ha a koronavírus járvány nem irányította volna rá a lakóközösségek figyelmét szűkebb környezetükre. Az OTP Business idén ismét összesen 15 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatja a Társasházi Pályázatán nyertes lakóközösségeket. A társasházak és lakásszövetkezetek lakói fejlesztési, közösségépítési, biztonsági és állagmegóvási beruházásokkal is pályázhatnak.
 
Használható-e lakásként egy társasházhoz tartozó garázs vagy más funkciójú albetét?
2021. február 16.
 
garazslakas2.jpgSzegeden egy 32 lakásos társasház egyes lakásaihoz 20 négyzetméteres garázsok is épültek, melyek közül az egyikben fodrász műhely működik, egy másik tulajdonosa pedig azzal fordult a közös képviselőhöz, hogy akkor ő is más funkcióra használná. Könyvelőirodát szeretne kialakítani benne.
 
Videókonferencia: Biznisz az ingatlanban
2021. február 15.
 
ingatlankonf.jpg
Szeretettel meghívjuk a BKIK és a PP Konferenciaközpont Biznisz az ingatlanban című konferenciájára, melyen a THT TTOE Szakmai partnerséget vállalt. Tagtársaink, partnereink jelentős kedvezménnyel vehetnek részt videókonferenciánkon.
 
Társasházi perek - ki mire számíthat?
2021. február 9.
 
bekagnestht.jpgHallottunk már kisebb-nagyobb problémákról, összetűzésekről, melyek odáig fajultak, hogy bíróság elé kellett vinni az ügyet. Megdöbbentő, milyen jellegű perek zajlanak/zajlottak az elmúlt időkben társasházak és tulajdonosok, illetve lakók között. Ilyen esetekről kérdeztük Dr. Bék Ágnest, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnökét.
 
A közös képviselő vagy a társasház felelőssége a járófelületek síkosságmentesítése?
2021. február 8.
 
csuszas.jpgIdén eddig nem sok gondot okozott a hóesés, de hétvégére igen kemény téli időjárást jelezek a meteorológusok, így a Kossuth Rádió Napközben című műsorában is felvetődött a kérdés, hogy a közös képviselő vagy a társasházi tulajdonosok vonhatók felelősségre, ha a ház előtt nincs eltakarítva a hó vagy egy baleset következtében megsérül valaki.
 
Társasházi kérdések-válaszok a Kossuth Rádióban
2021. február 1.
 
kossuth.pngJanuár 26-án indult a Kossuth Rádió Napközben című műsorában a műsor, melynek keretében a hallgatók 10:15 és 10:30 között szöveges üzenetekben küldhetik el kérdéseiket a műsorvezetőnek, aki a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) elnökét dr. Bék Ágnest kérdezi a társasházi problémák megoldási lehetőségeiről.
 
Új időszak kezdődik a fővárosi kéményseprésben
Interjúnk Leikauf Tiborral, a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnökével

2021. február 1.
 
leikauf200.jpgAlig pár hete, hogy kiderült, hogy 2021. májusától a katasztrófavédelemhez kerül a fővárosban található társasházi kémények karbantartása, ami új helyzetbe hozza a kéményseprő vállalkozásokat. Az ingyenes szolgáltatás mellett ezentúl a katasztrófavédelem nemcsak, hogy bírságolhat, hanem adatokat is kikérhet a ház tulajdonosairól.
 
Márciusig nem tartható közgyűlés és nem váltható le a közös képviselő sem
2021. január 29.
 
tarsashaz100.jpgMódosították az 502/2020. (XI. 16.) kormányrendelet és az abban jelölt február 8. helyett március 1-ig tart a közgyűlési tilalom is.
 


(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva