Barion Pixel

A BÉKÉSI lakóközösségi képviselőket is szeretettel várjuk a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE 2016. című konferencián, április 1-én Gyulán

2016. március 25.
Tisztelt békési lakóközösségi képviselők! A THT-TTOE konferenciasorozatának gyulai állomásán szeretettel várjuk Önöket április 1-én, amikor díjmentesen juthatnak hozzá a Társasházban él? Önnel is megtörténhet! című jogi tanácsadó szakkönyvünk IV. kötetéhez. További részletek:http://www.tht.hu/index.php?mid=newsview&id=828

További híreink


BÉRLAKÁS PÁLYÁZATOK 2024 - Budapest 2024. március 19.
berlakas_1200x900.pngBudapest egyik önkormányzata most összesen 164 db lakása bérleti jogának elnyerésére írt ki pályázatokat. Az egyik pályázat ráadásul egy újépítésű társasház lakásaira kínálja a bérleti jogokat, azaz a sikeres pályázók a piaci ár alatt jutnak majd hozzá teljesen új otthonukhoz! Cikkünkben ezen túl a többi aktuális fővárosi önkormányzati lakáspályázatot is összegyűjtöttük.

Miért érdemes már most foglalkozni a társasházi elektromos autótöltéssel? (X) 2024. március 19.
Evergy_logo_2024.pngAz elektromos autók számának növekedésével egyre több igény merül fel a társasházi töltésre. Számos társasházban a lakók maguknak oldják meg a töltést, konnektorral vagy a közös óráról engedély nélkül. Ezek a megoldások tűzvédelmi problémákkal járnak, áramszünethez vezethetnek. Másrészt elszámolási nehézségeket okoznak, mert a töltés költsége minden lakót terhelni fog. Ez a helyzet a többi lakó felháborodásához vezet, amit a közös képviselőnek kell kezelnie.

Fókuszban az otthonunk védelme (X) 2024. március 19.
Generali_kep_2024.jpgA jogszabályi változásnak köszönhetően március ettől az évtől a lakásbiztosítás hónapja lesz, ezért érdemes most egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni neki. Hiszen az otthonunk a legfőbb értékünk - ez az aranyigazság azonban nem csak saját lakásunkra, hanem arra a többlakásos épületre is vonatkozik, amelyben otthonunk található. Mert bár az épület jelentős része közös tulajdon, attól még nem mindegy, hogy azt milyen biztosítási védelemmel látjuk el.

Megjelent a THT „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024” című kétkötetes szakkönyve: ezeken a helyeken vehető át díjmentesen az első kötet! 2024. március 18.
THT-Jogok_es_kotelezettsegek-csomagA március 13-ai budapesti évnyitó konferencián vehették kézbe először az érdeklődők a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című THT szakkönyvet, melynek I. kötetét minden résztvevő díjmentesen kapta meg. A 37 témakör mellett az I. kötetben a társasházi témájú kúriai döntések, a II. kötetben pedig a vonatkozó jogszabályok legfontosabb részei is olvashatók a számos, gyakorlati életből merített JOGESET mellett, melyeket az elmúlt években Önöktől kaptunk olvasói kérdés formájában.

https://www.tht.hu/thtelofizetes/
A cukor ára 32,8%-kal emelkedett, az iskolába és munkába járás költsége pedig 21,7 %-kal csökkent egy év alatt - a KSH friss inflációs adatai 2024. március 14.
bevasarlas.pngBár behúzta a kéziféket a lejtmenetben az infláció, még mindig csorog lefelé. 2024 februárjában a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat, idén januárhoz viszonyítva pedig átlagosan 0,7%-kal emelkedtek az árak. Néhány alapélelmiszer, a háztartási energia, az iskolába és munkába járás, a használt gépkocsik, az üzemanyag olcsóbbak lettek, mint egy éve voltak, minden más azonban valamelyest tovább drágult.

A lakásszövetkezetből való kiválás lehetőségei 2024. március 13.
Dr.KissBalazsKaroly.jpgA Lakásszövetkezet kezelésében lévő épületekben lévő lakások - ez körülbelül 2500-3000 db lakást érint - egyik tulajdonosaként (aki egyébként nem tag) érdeklődöm, mert vezetőségi alkalmatlanság, feltételezett pénzügyi visszaélések, karbantartási/fejlesztési kötelezettségek elmulasztása, valamint a tulajdonosokkal szembeni lekezelő viselkedés miatt - több tulajdonossal (tagok és nem tagok) együtt - a jelenlegi helyzeten változtatni szeretnénk. A tulajdonosok - a három lehetőség közül - a leginkább költséghatékony módszert szeretnék választani:1. a lakásszövetkezet teljes megszüntetése (elszámoltatással), épületenként társasházzá alakulás, 2. új vezetőség választása (jelenlegi gárda teljes lecserélése), 3. kilépés a szövetkezetből, társasházzá alakulás (a többség egyébként ezt szeretné).Kérdésem a következő: melyik lehetőséget érdemes meglépni? a) Mindhárom esetben szükséges-e ügyvédet fogadni (az ügyvédi költség körülbelül mennyi lenne)? b) A 3. esetben kell-e újabb földmérés (a helyrajzi számok egyébként rendelkezésre állnak, így ez hozzávetőlegesen mekkora összeget jelentene)? c) Az alapító okirat elkészítése, okiratba foglalása mekkora összeg lenne? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Teltház a THT budapesti konferenciáján! Ha Ön már nem fért be, szívesen látjuk tavaszi vidéki konferencia-sorozatunk állomásain: Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Pécsen, Kecskeméten, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben! 2024. március 12.
telthaz.pngA THT március 13-ai évadnyitó konferenciáján már az összes hely betelt. Azonban ne legyen csalódott, ha nem sikerült bejutnia, hiszen a vidéki konferenciákon még vannak szabad helyeink! Jelentkezzen a GYŐRI, SZOMBATHELYI, SZÉKESFEHÉRVÁRI, PÉCSI, KECSKEMÉTI, SZEGEDI, MISKOLCI és DEBRECENI rendezvényünkre, ahol a magas színvonalú szakmai előadásainkon való részvétel mellett díjmentesen veheti át a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című idei THT szakkönyv I. kötetét.

Online TÁRSASHÁZKEZELŐ tanfolyam indul március 18-án! (X) 2024. március 12.
Penta_portre-057.jpgSzakképesítő vizsgára felkészítő Társasházkezelő képzés indul 2024.03.18-án Bottka Gabriella szakmai felügyeletével, a PENTA UNIÓ Zrt. szervezésében. A 100% online tanfolyam akár érettségivel is elkezdhető, és mindössze 69 870 Ft-ba kerül! A képzés során a résztvevők társasházkezelői, műszaki, jogi és pénzügyi ismeretek témakörökben lesznek naprakészek.

Ezek a társasházak problémái: beszéljünk róla! 2024. március 11.
Kerdoiv.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a közel 800 résztvevő részére átadott konferencia-csomag egy kérdőívet is tartalmazott „A társasházak legnagyobb kihívásai 2023." címmel, amelyet a THT szerkesztősége állított össze 12+1 témakörben. Cikkünkben a kérdőívre adott válaszok eredményeit szedtük össze.

Viga Imre: "Nem változtatnék!" 2024. március 8.
Viga_Imre.jpgA 2023. október 19-én megtartott XIV. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényen a hagyományokat követve Dr. Dén-Nagy Ildikó pHD főszerkesztő adta át a THT szakmai díjait, 6 kategóriában, közel 700 résztvevő előtt. A THT 2023-as szakmai díjainak nyertesei közül az egyik „TÁRSASHÁZI ÉLETMŰDÍJ 2023" elnevezésű díjat Viga Imre kapta. A díjazottal készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Példamutató önkormányzatok számára pályázati felhívást tesz közzé a Habitat for Humanity Magyarország 2024. március 7.
onkormanyzatok_a_lakhatasert.jpgOrszágos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország „Önkormányzatok a lakhatásért" címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2-án (kedd) éjfélig.

A társasház tartozásaiért ki és hogyan felel? 2024. március 6.
kiss.jpgTanácsát szeretném kérni abban, hogy mit tehetnék? Hatlakásos kis társasházban élek, ahol nincs se közös képviselet, sem pedig összetartozás. A jogszabályokat figyelmen kívül hagyják. A legnagyobb probléma jelenleg a házban, hogy nincs közgyűlési határozat a víz- és csatornadíj megállapodás ügyében, ezért van olyan tulajdonos, aki közvetlenül a díjbeszedőnek teljesít, de olyan is van, aki egyáltalán nem fizet, ezért a társasháznak adósága van a díjbeszedő felé. Az lenne a kérdésem, hogyha valaki nem fizeti ki rá eső részt és jelzálogjog kerül az albetétekre, akkor elárverezhetik-e az egész társasházat? Vagy az eljárás csak a nem fizető tulajdonosokat fogja érinteni? Dr. Kiss Balázs Károly, a THT jogi szakértője válaszol az olvasói kérdésre.

Teltház a THT budapesti konferenciáján, felkészül Győr, Szombathely, Székesfehérvár és Pécs! 2024. március 5.
kkn_header.jpgA THT már csak 20 regisztrációt tud fogadni a március 13-ai évadnyitó konferenciájára, ahol a rendkívül széles körű szakmai előadásokon kívül a résztvevők díjmentesen vehetik át a „Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című idei szakkönyv I. kötetét. Az évindító budapesti konferenciát követően a THT idei roadshow-jának első állomásai Győr, Szombathely, Székesfehérvár és Pécs.

Biztosítás 2024: minden, amit tudni érdemes a felbolydult lakásbiztosítási piac színfalai mögül 2024. március 5.
lakastakarek.jpgA Portfolio Biztosítás 2024 konferencián Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri biztosa, átfogó betekintést nyújtott a magyar biztosítási szektor aktuális helyzetébe és a közeljövő várható trendjeibe. Az előadás fő témái között szerepelt a szektor stabilitása, növekedési potenciálja, profitabilitása, és a gazdasági visszaesés hatása, valamint az öngondoskodás és a megtakarítások jövőbeli szerepe a magyar társadalomban. A konferencián a THT is képviseltette magát, cikkünkben az elhangzó előadások főbb mondanivalóit összegezzük.

Két nagyon izgalmas jó hírrel kezdi a 2024-es évet az ELCO (Ariston Group) (X) 2024. március 5.
ELCO_Logo_Descriptor_RGB.jpgNagy örömünkre szolgál, hogy 2024 februárjában elkészült az első magyarországi referencia filmünk, amely során bemutatjuk a Kamaraerdő Idősek Otthona kazánházának rekonstrukcióját.

Beázik a tető? Oldja meg akár 30 évre, garanciával! (X) 2024. március 5.
resiprim_logo.pngA tetőszigetelések idővel elöregednek. A folyamat visszafordíthatatlan, tehát egyre gyakoribbá válnak a beázások. Ilyenkor nincs mit tenni, gondoskodni kell a tetőszigetelés felújításáról, illetve szakszerűbben az újraszigeteléséről. A szigetelés elvégezhető a hagyományos módszerrel, bitumenes lemezzel is, de bevethetőek a legmodernebb bevonatszigetelések is.

Tegye próbára 2024-ben is a THT-t! 2024. március 5.
THT_elofizetes.pngA Társasházi Háztartás szaklap 2000 óta segíti a társasházak, társasházkezelők és lakásszövetkezetek munkáját. Küldetésünk, hogy olyan tartalmas és megbízható szolgáltatást nyújtsunk előfizetőink számára, mely kézzel fogható segítséget jelent a lakóközösségek, és az ügyeiket intéző szakemberek számára. Szaklapunk az alábbi előnyöket is biztosítja az Ön számára:

Beindult a 2024-es társasházi pályázati szezon: milliárdokhoz juthatnak most a társasházak 2024. március 4.
forint_uj4.jpgPályázatok sokasága várja az érdeklődő társasházakat és lakásszövetkezeteket, melyeket most is kigyűjtöttünk olvasóinknak. Jelenleg több budapesti önkormányzat is kiemelkedően aktív, de van országosan meghirdetett és a főváros egész területén elérhető pályázat is a listánkon.

GYŐRBEN ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 19-én (kedden) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének győri állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

SZÉKESFEHÉRVÁRON ez a program és ez a szakkönyv várja Önt MÁRCIUS 25-én (hétfőn) a THT konferenciáján 2024. március 7.
kozgyules5.jpgA résztvevők a THT 2024-es országos konferencia-sorozatának "Jogok, kötelességek és pénzügyek a társasházban és az ingatlanpiacon 2024." című rendezvényének székesfehérvári állomásán is - a számos szakmai előadás meghallgatása mellett - díjmentesen vehetik át a "Jogok és kötelezettségek a társasházban 2024" című, a Társasházi Háztartás szaklap által megjelentetett jogi szakkönyv I. kötetét, ami nélkülözhetetlen segítség lesz a közös képviselők, társasházkezelők mindennapi munkájában.

(c) Társasházi Háztartás 2024 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi nyilatkozat | Süti beállítások