background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Ez a program várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferencián, június 10-én2021. május 30.
 
thtkonferencia.jpgA Társasházi Háztartás című szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete szeretettel várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferenciára, és a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv bemutatójára és átadására.
 
Időpont: 2021. június 10. (csütörtök) - kezdés: 10.00 óra; Kiállítótér nyitás: 9.00 órától
Helyszín: LURDY-HÁZ (Budapest IX., Könyves Kálmán körút 12-14.; Konferencia Központ I. emelet)

Részvételi díj: 9.900 Ft, a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak DÍJMENTES

Előfizetés (3.900 Ft/év = 10 THT szaklap és 3 díjmentes konferencia/év) ITT

JELENTKEZÉS ITT

10.00 Megnyitó - Meichl Mátyás, főszerkesztő - THT

10.15 Finanszírozási megoldások társasházaknak az OTP Banktól
Előadó: Tukarcs József társasházi értékesítési szakértő - OTP Bank Nyrt.

10.45 Felújítás, üzemeltetés, felülvizsgálat, karbantartás tűzvédelmi szemszögből - meddig tartozik felelősséggel a társasház kezelője
Előadó: Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, titkár - TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség

11.15 Könnyítések és szigorítások a társasházak számára - Így kerül összhangba a megváltozott ingatlan-nyilvántartási és földmérési törvény
Előadó: Sándor József, ingatlanrendező földmérő, geodéziai tervező és szakértő

11.45 Útikalauz a felújítások útvesztőiben - Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel
Előadó: Jámbor Zsolt, mérnök szaktanácsadó - Fatra Izolfa Zrt.

12.05 Szünet, konzultáció

13.05 Megújult Elco kondenzációs gázkazánok - Fali és álló gázkazán sorozat 60 -200 kW. Thision L Plus, Trigon L Plus
Előadó: Sántha Endre, kereskedelmi vezető, ELCO ipari üzletág - Ariston Thermo Hungária Kft.

13.25 Azonos idejű adatok, pontos elszámolás - okos fűtési energia és vízmérés - Aktuális trendek
Előadó: Németh Szabolcs, cégvezető - MT Méréstechnika Kft.

13.45 eHáz 2021. Jöttünk, láttunk, fejlesztünk
Előadó: Dén Mátyás András, projektvezető - E-ház.hu, Info Sierra Kft.

14.05 Szünet, konzultáció

14.35 Forrás szerzési lehetőségek a társasházakban
Előadó: Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd, társasházi szakértő

14.55 Újra megtarthatók a közgyűlések, de a társasházak a COVID idején sem álltak le - Mit tegyenek és mit ne a közös képviselők, június 1. után - Egyéb jogszabályváltozások a közgyűlési stop óta
Előadó: dr. Bék Ágnes, elnök -Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete

15.35 Személyre szabott jogi tanácsadás - Kérdezzen személyesen dr. Bék Ágnestől és Dr. Kiss Balázstól

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

A konferencia végén - a főtámogató OTP Bank Nyrt. jóvoltából - DÍJMENTESEN átadásra kerül, a 2021. májusában megjelent - kereskedelmi forgalomban 6.000 forint áron kapható - „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv, az előzetesen bejelentkezett és a helyszínen adatlapot kitöltő és az adatkezelést elfogadó résztvevők számára, mely hiánypótló összefoglalója a társasházak működése során tapasztalható problémáknak és megoldásoknak.

Jelentkezés ITT, a terem megengedett létszámának beteltéig, legkésőbb 2021. 06. 08-án 17 óráig.

Jelentkezés kizárólag elektronikus úton a www.tht.hu honlap konferenciák menüpontban, részvétel csak az e-mailben megkapott QR kódos belépőjeggyel biztosított.

További információ kérhető munkanapokon 9-17 óra között a +36 20 424-8888 telefonszámon.

A rendezvényt a június 10-én érvényes kormányrendeletek és törvényi környezetnek maximálisan megfelelve, a lehető legkörültekintőbben szervezzük. Amennyiben ebben az időpontban csak „védettségi igazolvánnyal" és/vagy maszkban látogathatók a rendezvények, akkor ezt ellenőrizzük, és csak ennek birtokában engedjük be a résztvevőket. 

Fokozottan figyeljenek arra, hogy az igazoló iratokat magukkal hozzák. Kérjük, hogy ennek figyelembevételével jelentkezzenek, és jogosulatlanul ne vegyék el a helyet mások elől.

Kérjük, hogy legkésőbb 12.00 óráig érkezzenek meg. A 12.00 óra után érkezőket nem tudjuk fogadni.

Kizárólag egészséges, betegség tüneteket nem mutató résztvevők jöjjenek! Amennyiben bejelentkeztek és betegség, vagy egyéb ok miatt mégsem tudnak eljönni kérjük haladéktalanul jelezzék írásban a konferencia@tht.hu e-mail címen.

A rendezvény helyszínén érintésmentes testhőmérséklet mérést végzünk a belépés előtt, 37°C fok feletti eredmény esetében a belépést elutasítjuk.

Kiemelten figyeljenek a higiéniai szabályokra. Kézfertőtlenítést biztosítunk, kérjük belépés előtt és napközben is vegyék igénybe!

 


További híreink
 
Mit tegyenek és mit ne a közös képviselők, az újra induló közgyűléseken? 2021. június 3.
bekagnestht.jpgA közgyűlési tilalom feloldása után felpörögnek az események a társasházakban. Sok kényszerűen jegelt probléma vár megoldásra, ezért ahol valóban megvan a szándék az előrelépésre ott rövid időn belül megtartják a közgyűléseket és meghozzák a szükséges döntéseket. A feladat azonban nagyobb figyelmet igényel, mint a „békeidőben" megszokott ügymenet idején.
Magyar Közlöny: Indulhatnak a közgyűlések! Most már tényleg! 2021. május 31.
jog.jpgA hétfő este megjelent Magyar Közlönyben változtak a társasházakat érintő szabályok, indulnak a közgyűlések!
Így kell ezt csinálni: lakás és társasház felújítására 110%-os állami támogatás! 2021. május 28.
tarsashaz_felujitas.jpgMíg Magyarországon a társasházakat és az abban élőket szinte már bünteti az állam, addig Olaszországban egy, az ország újraindításáról szóló rendelet 110%-os adókedvezménnyel segíti az olaszországi lakások és társasházak felújítását.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Kinek áldás, kinek átok - Háziállatok a társasházban 2021. május 27.
kutyatarsashaz.jpgKutyák, macskák, hüllők, rágcsálók gyakori lakói a társasházaknak, s gazdáik számára sok örömforrást jelentenek. A szomszédok tekintetében már nem ilyen egyértelmű a helyzet.
Megjelent a THT májusi száma! 2021. május 24.
tht_2021_majus.jpgMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. májusi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZas verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot. A tartalomból:
A mai állapot szerint mégsem indulnak a közgyűlések 2021. május 22.
kozgyules4.pngA tegnapi bejelentéseket követően megjelentek a Magyar Közlönyben a magánrendezvényekre, esküvőkre, gyűlésekre, sportrendezvényekre vonatkozó enyhítések, a társasházi közgyűléseket azonban valamilyen rejtélyes okból kifolyólag még mindig nem lehet tartani.
Május 23-tól indulhatnak a közgyűlések 2021. május 21.
kozgyules3.jpgA társasházi közgyűlések megtartását az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendelet tiltotta meg, amelyet 2021. május 22-vel hatályon kívül helyeztek. Ennek alapján a közgyűléseket 2021. május 23-tól újra megtarthatják a lakóközösségek.
TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE 2021 - JÚNIUS 10-ÉN INDUL A THT és a TTOE ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZATA 2021. május 19.
thtkonferencia.jpgIdén tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Társasházi Háztartás és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a "Társasházak törvényes és energiahatékony működtetése 2021" című országos konferenciasorozatot. A rendezvényeken a pénzügyi, műszaki és jogi ismereteket bővítő előadások mellett a COVID-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetek és azok következményeinek kezelését is sorra vesszük. A résztvevők emellett a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során!" című ajándék kézikönyvvel is gazdagodhatnak.
Változott a Társasházi Törvény! 2021. május 11.
torveny3.jpgValószínű, hogy az otthonfelújítási program miatt változtattak a társasházi törvényen, kigyűjtöttük, hogy pontosan hol és mit.
Szekrények, hulladékok helyett koktélparadicsom és virágözön – Szépülnek a társasházi erkélyek 2021. május 10.
erkely2.jpgEgyre színesebbé válnak a társasházi erkélyek. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a kertészetekben jelentősen bővült a kínálat az olyan növényekből, melyek ezeken az apró területeken is jól megélnek. A járvány alatti bezártság is segített ráébreszteni az embereket arra, hogy az otthon töltött idő alatt örömforrás lehet virágok, fűszernövények, zöldségek, gyümölcsök gondozása, szüretelése.
Banai Ádám, Magyar Nemzeti Bank: A társasházak felújítása a lakók érdeke 2021. május 6.
banai.jfifA társasházak állapota nem megfelelő, szükség van a beruházásokra, amelyek túlmutatnak az állagmegőrzésen.
Rendhagyó konferenciával és új szakmai csapattal indult a tavaszi eseménysorozat a THT-nál 2021. május 5.
meichl_okosth.pngNagy érdeklődés kísérte a THT első online videókonferenciáját, összesen több mint 500-an vettek részt a virtuális rendezvényen.
Így tud nevezni a THT Szakmai Díjak valamelyikére! 2021. május 3.
thtdijak.jpgA THT - Társasházi Háztartás 2021-től kibővíti éves kintüntetéseit, melyeket a szakma legjobbjainak ad át az éves Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo konferencia és kiállítás keretében.
Társasházi pincék, tárolók – Jogszerű használattól a birtokháborításig 2021. május 3.
pince.jpgA társasházaknak van egy olyan része, amit a lakók jó része sosem keres fel, ezért a közgyűléseken is ritkán kerül szóba. Ez a pince. Gyakran a tulajdonosok sem tudják, hogy ott mit helyeztek el évekkel ezelőtt, arról pedig, hogy az elköltözött lakók miket hagytak vagy felejtettek ott már tényleg nem tud senki.
Így tudja visszanézni az Okos Társasház 2021 országos videokonferenciát 2021. április 27.
digikonf.jpgAz alábbiakban foglaljuk össze a belépési tudnivalókat a Okos Társasház 2021-es online videokkonferencia felületére, melyen május 4-éig megtekinthető, visszanézhető a konferencia valamennyi előadása.
Társasházról, társasházból hulló és dobott tárgyak – Ki fizet a végén? 2021. április 26.
karok2.jpgElőfordul, hogy a rosszul karbantartott társasházak tetejéről, ereszaljáról - főleg a fagyok és a szeles időszakok idején - leesik néhány cserép vagy vakolatdarab. Ilyenkor, főleg, ha az emberi tragédiával vagy anyagi kárral jár, felmerül a kérdés, hogy ezt hogyan lehetett volna megelőzni és az adott esetért ki vonható felelősségre.
Megjelent a THT áprilisi száma! 2021. április 26.
tht202104_200.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. áprilisi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek! A tartalomból.
Találgatások helyett a vészhelyzet meghosszabbításáról 2021. április 23.
"A koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény", amit leegyszerűsítve keresztelt el a köznyelv vészhelyzeti törvénynek, jelenleg május 22-ig tartja fenn a rendkívüli intézkedéseket, többek között a minket érintő közgyűlési tilalmat. Ehhez nyújtották be április 20-án azt a módosító javaslatot, mely fenntartaná a kormány és az önkormányzatok számára a járványügyi helyzethez való gyors és rugalmas alkalmazkodást. Az elmúlt két napban a tervezettel kapcsolatban számtalan - olvasóinkban is kérdéseket generáló - találgató cikk jelent meg.
Ez a program várja Önt az Okos Társasház 2021 országos online videokonferencián 2021. április 12.
digikonf.jpg2021-től a THT évi két alkalommal tematikus online konferenciát rendez, melyek alkalmanként egy-egy társasházakkal kapcsolatos üzleti szegmenst fognak össze és adnak lehetőséget arra, hogy a szolgáltató és gyártó szektor bemutatkozzon a közös képviselők számára. 2021 első ilyen rendezvényét április 28-án tartjuk, „Okos társasház 2021" címen, melyen olyan innovatív, digitális megoldásokról hallhat, melyek egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a társasházak hétköznapjait.
Strangcsere a társasházakban 2021. április 6.
strangcsere2.jpgA biztosítótársaságok statisztikái alapján a harminc évnél idősebb társasházaknál a szennyvíz csövek, strangok törései okozzák a legnagyobb káreseményeket. Elsősorban azért, mert ilyenkor az érintett csőszakasz cseréje együtt jár olyan bontási és helyreállítási munkákkal, melyek jelentősen megnövelik a kiadásokat.
(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva