background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Ez a program várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferencián, június 10-én2021. május 30.
 
thtkonferencia.jpgA Társasházi Háztartás című szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete szeretettel várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferenciára, és a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv bemutatójára és átadására.
 
Időpont: 2021. június 10. (csütörtök) - kezdés: 10.00 óra; Kiállítótér nyitás: 9.00 órától
Helyszín: LURDY-HÁZ (Budapest IX., Könyves Kálmán körút 12-14.; Konferencia Központ I. emelet)

Részvételi díj: 9.900 Ft, a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak DÍJMENTES

Előfizetés (3.900 Ft/év = 10 THT szaklap és 3 díjmentes konferencia/év) ITT

JELENTKEZÉS ITT

10.00 Megnyitó - Meichl Mátyás, főszerkesztő - THT

10.15 Finanszírozási megoldások társasházaknak az OTP Banktól
Előadó: Tukarcs József társasházi értékesítési szakértő - OTP Bank Nyrt.

10.45 Felújítás, üzemeltetés, felülvizsgálat, karbantartás tűzvédelmi szemszögből - meddig tartozik felelősséggel a társasház kezelője
Előadó: Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, titkár - TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség

11.15 Könnyítések és szigorítások a társasházak számára - Így kerül összhangba a megváltozott ingatlan-nyilvántartási és földmérési törvény
Előadó: Sándor József, ingatlanrendező földmérő, geodéziai tervező és szakértő

11.45 Útikalauz a felújítások útvesztőiben - Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel
Előadó: Jámbor Zsolt, mérnök szaktanácsadó - Fatra Izolfa Zrt.

12.05 Szünet, konzultáció

13.05 Megújult Elco kondenzációs gázkazánok - Fali és álló gázkazán sorozat 60 -200 kW. Thision L Plus, Trigon L Plus
Előadó: Sántha Endre, kereskedelmi vezető, ELCO ipari üzletág - Ariston Thermo Hungária Kft.

13.25 Azonos idejű adatok, pontos elszámolás - okos fűtési energia és vízmérés - Aktuális trendek
Előadó: Németh Szabolcs, cégvezető - MT Méréstechnika Kft.

13.45 eHáz 2021. Jöttünk, láttunk, fejlesztünk
Előadó: Dén Mátyás András, projektvezető - E-ház.hu, Info Sierra Kft.

14.05 Szünet, konzultáció

14.35 Forrás szerzési lehetőségek a társasházakban
Előadó: Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd, társasházi szakértő

14.55 Újra megtarthatók a közgyűlések, de a társasházak a COVID idején sem álltak le - Mit tegyenek és mit ne a közös képviselők, június 1. után - Egyéb jogszabályváltozások a közgyűlési stop óta
Előadó: dr. Bék Ágnes, elnök -Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete

15.35 Személyre szabott jogi tanácsadás - Kérdezzen személyesen dr. Bék Ágnestől és Dr. Kiss Balázstól

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

A konferencia végén - a főtámogató OTP Bank Nyrt. jóvoltából - DÍJMENTESEN átadásra kerül, a 2021. májusában megjelent - kereskedelmi forgalomban 6.000 forint áron kapható - „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv, az előzetesen bejelentkezett és a helyszínen adatlapot kitöltő és az adatkezelést elfogadó résztvevők számára, mely hiánypótló összefoglalója a társasházak működése során tapasztalható problémáknak és megoldásoknak.

Jelentkezés ITT, a terem megengedett létszámának beteltéig, legkésőbb 2021. 06. 08-án 17 óráig.

Jelentkezés kizárólag elektronikus úton a www.tht.hu honlap konferenciák menüpontban, részvétel csak az e-mailben megkapott QR kódos belépőjeggyel biztosított.

További információ kérhető munkanapokon 9-17 óra között a +36 20 424-8888 telefonszámon.

A rendezvényt a június 10-én érvényes kormányrendeletek és törvényi környezetnek maximálisan megfelelve, a lehető legkörültekintőbben szervezzük. Amennyiben ebben az időpontban csak „védettségi igazolvánnyal" és/vagy maszkban látogathatók a rendezvények, akkor ezt ellenőrizzük, és csak ennek birtokában engedjük be a résztvevőket. 

Fokozottan figyeljenek arra, hogy az igazoló iratokat magukkal hozzák. Kérjük, hogy ennek figyelembevételével jelentkezzenek, és jogosulatlanul ne vegyék el a helyet mások elől.

Kérjük, hogy legkésőbb 12.00 óráig érkezzenek meg. A 12.00 óra után érkezőket nem tudjuk fogadni.

Kizárólag egészséges, betegség tüneteket nem mutató résztvevők jöjjenek! Amennyiben bejelentkeztek és betegség, vagy egyéb ok miatt mégsem tudnak eljönni kérjük haladéktalanul jelezzék írásban a konferencia@tht.hu e-mail címen.

A rendezvény helyszínén érintésmentes testhőmérséklet mérést végzünk a belépés előtt, 37°C fok feletti eredmény esetében a belépést elutasítjuk.

Kiemelten figyeljenek a higiéniai szabályokra. Kézfertőtlenítést biztosítunk, kérjük belépés előtt és napközben is vegyék igénybe!

 


További híreink
 
Megvannak a THT szakmai díjak nyertesei 2021. szeptember 15.
tht_dij_tn.jpgLezárult a szavazás, melyben a THT kiírása alapján a több mint 10 éve született Energiahatékonysági díj mellett idén újabb 7 kategóriában érkezhettek jelölések a szakma legjobbjaira:
Jogi személlyé válnak a társasházak! - Vegyen részt Ön is a XII. KÖZÖS KÉPVISELŐK NAPJA ÉS TÁRSASHÁZI EXPÓN 2021. szeptember 1.
thtkkn200.pngA társasházi törvény megszületése óta eltelt időszak legjelentősebb változását jelenti, hogy megszületett a jogi személyek nyilvántartásáról és a nyilvántartási eljárásról szóló törvény, melyben a jogalkotók rögzítették, hogy a társasházak is jogi személlyé válnak. Ez a drasztikus változás alapjaiban érinti a közös képviselők tevékenységét, ezért a XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében, dr. Bék Ágnes, a TTOE elnöke, Dr. Kiss Balázs Károly, ügyvéd, társasházi szakértő és Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő előadása is ennek az új helyzetnek a hatásait vizsgálja.
Díjmentes VIP részvételi lehetőség a THT olvasóinak: Döntéselőkészítési konferencia a társasházak felújítási támogatásáról 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA TTOE, a THT-val és az eHázzal közösen ez év januárjában az Európai Ingatlantulajdonosok Nemzetközi Érdekképviseleti Szövetsége (UIPI) felkérésére egy olyan felmérésben vett részt, melynek tapasztalatai segítenek kiválasztani azokat a szempontokat, melyek mentén az Európai Unió hamarosan meghozza a döntéseit arról, hogy - pályázatokkal, szabályozásokkal vagy más eszközökkel - miként ösztönözze az ingatlantulajdonosokat otthonaik környezetbarát felújítására.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Ki látja el a jogi személyiséggé váló társasházak törvényességi felügyeletét a jegyzők helyett? 2021. szeptember 7.
Torvenyessegi_felugyelet.jfifNem valami hálás feladat a társasházak feletti törvényességi felügyelet ellátása. Erre akkor jöhettünk rá alőször, amikor 2010-ben a Társasházi törvény az ügyészséget jelölte meg illetékesként, de mire hatályba lépett volna a jogszabály az ügyésszég erőteljes ellenállása miatt azt meg is változtatták.
Pályázzon a THT szakmai díjak egyikére szeptember 12-éig! 2021. augusztus 10.
tht_dij_tn.jpgA Társasházi Háztartás szaklap idén már 8 kategóriában adja át szakmai díjait a Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo, konferencia és kiállítás keretében. Nevezze közös képviselőjét, számvizsgálóját vagy akár a közösségépítésben aktív tulajdonostársát, hogy az eseményen több száz ember tapsa köszönthesse, amikor átveszi kitüntetését! Küldje be pályázatát szeptember 12-éig! 
Meghívó: Milyen társasházi felújítási támogatásokra van szüksége Magyarországnak? 2021. szeptember 9.
Budapest_Poster_Hu_20210802.pngA magyar Társasházak és Társasházkezelők Országos Szövetségével (TTOE) együttműködve a UIPI meghívja Önt a UIPI Felújítási Körút első rendezvényére, amely Budapesten 2021. szeptember 17 -én lesz a Radisson Blu Béke Hotelben!
Társasház fejlesztése a Covid árnyékában 2021. szeptember 1.
OTP_eloadashoz.jfifHogyan lehet a törvényi előírásokat betartva, energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt? - erre a kérdésre kereste a választ a TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án, online konferenciája keretében. 
A szervezet azért döntött úgy - immár másodszor -, hogy online rendezi meg eseményét, mert az érdeklődők közül sokan nem tudtak volna részt venni egy személyes részvétellel meghirdetett rendezvényen.
Lakásbérlők nyilvántartása – Jó ötlet, de hol bukik el? 2021. szeptember 7.
Lakasberles.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovata, legutóbb egy hallgatói kérdés alapján foglalkozott az olyan helyzetekkel, amikor a hátrányos helyzetbe kerülő tulajdonosok, a közös képviselőtől várják a megoldást, de hiába, mert arra a törvény nem ad lehetőséget.
Társasházak mindig aktuális tűzvédelmi kérdései 2021. szeptember 1.
Lestyan2.png.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Fűtés és meleg víz nélkül maradhatnak a lakók – Hogyan kerülhették volna el a kiszolgáltatott helyzetet? 2021. augusztus 31.
Oreg_gazkazan.jpgHiába fizették ki a fűtés és a melegvíz-rendszer felújításának költségeit az egyik társasház tulajdonosai, nem volt műszaki átadás. Nem értik, hogyan maradhatott ki a beruházásból két lépcsőház, s attól tartanak, hogy, mivel nem történt meg a teljes felújítás, bármikor fűtés nélkül maradhatnak.
Megjelent a THT augusztusi száma 2021. augusztus 27.
THT_szaklap_2021-08_aug.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. augusztusi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZas verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot.
Milyen újdonságokkal készül az őszre az eHÁZ? 2021. augusztus 25.
ehaz-600x363.jpgA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Dén Mátyás András az eHÁZ rendszeréről tartott előadást, amely ma már a magyarországi társasházi lakások 14%-ában megtalálható.
Liftmentő vakcina és biztonsági kamerarendszer: távfelügyelet az egész országban 2021. augusztus 20.
Objekt_or.webpA TTOE (Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete) 2021. július 26-án második online konferenciáját tartotta arról, hogyan lehet törvényesen, illetve energiahatékonyan működtetni a társasházakat a pandémia ideje alatt. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Nem vállalják a tulajdonosok az életveszélyes állapot elhárításának költségeit – Meddig terjed a közös képviselő felelőssége? 2021. augusztus 16.
Romos_fuggofolyoso.jpgA drasztikusan emelkedő építőanyag árak és a lasszóval sem fogható mesteremberek vastagon fogó ceruzája nehéz helyzetbe hozta a felújítás előtt álló társasházakat. Mit ér ilyenkor a közgyűlés által elfogadott terv és az egy éve adott ajánlatok, ha nincs, aki azon az áron elvégezze a munkát.
Útikalauz a felújítások útvesztőiben: Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel 2021. augusztus 13.
Fatrafol1.jpgRendhagyó felújítási helyzetekről és megoldásairól tartott előadást Jámbor Zsolt (Fatra Izolfa Zrt.) mérnök és szaktanácsadó a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Forrásszerzési lehetőségek a társasházakban 2021. augusztus 11.
kbk21.pngA társasházak finanszírozási lehetőségeiről tartott előadást Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd és társasház szakértő a TTOE 2021 július 26-án tartott online konferenciáján. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete a pandémia alatti lehetőségekről, energiahatékony működésről és törvényességről szeretné a legsokoldalúbb tájékoztatást nyújtani. Az online konferencia, mint forma elengedhetetlen volt, hiszen az országjáró körút során sokaknak nem adatott meg a lehetőség a személyes részvételre.
Kibújhat-e valaki a többség által megszavazott célbefizetés alól? 2021. augusztus 10.
Tetofelujitas_elott.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire, melyek közül egy-egy választ hírlevelünk olvasóival is megosztunk. Az egyesület a tagok számára díjmentes jogi tanácsadást biztosít, hogy megkönnyítse számukra a vitás ügyekben való eligazodást.
Így nézheti vissza a Társasházak törvényes és energiahatékony működtetése a COVID árnyékában országos videokonferenciát és igényelheti a "Jogok és kötelességek a társasházi felújítások során" című szakkönyvet 2021. július 26.
Online_konferencia_2.jpgIde kattintva nézheti vissza a THT online országos videokonferenciáját. Azok, az online konferencián részt vevők, akik a roadshow eddigi állomásain még nem jutottak hozzá a kiadványhoz, a THT kérdőívének kitöltésével és online visszaküldésével igényelhetik a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyvet.
Megjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv - Ön hogyan juthat hozzá? 2021. július 19.
THT-Szakkonyv_2021_cimlap_net-hirek.jpgMegjelent a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című THT szakkönyv, melyet az OTP Business jóvoltából eddig azok vehettek át díjmentesen, akik részt vettek a THT-TTOE országos konferenciasorozatának állomásain.
 
Klímaberendezés a falon – Mit tehet az, akinek hűvös helyett csak a zaj és a kondenzvíz jut? 2021. július 19.
Klima_a_falon.jpgA kánikulában mindenkinek megfordul a fejében, hogy klímát kéne elhelyezni a lakásban. Ez társasházi környezetben némi egyeztetést igényelne, hiszen a kültéri egység miatt nem belső munkáról beszélünk. Az ugyanis közös tulajdonú falrészre kerül.
(c) Társasházi Háztartás 2021 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva