background image

Hírek Konferenciák THT előfizetés Archívum THT szakmai díjak Érdekképviseletek Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések Impresszum Kapcsolat

   

   

   

   

Ez a program várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferencián, június 10-én2021. május 30.
 
thtkonferencia.jpgA Társasházi Háztartás című szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete szeretettel várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferenciára, és a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv bemutatójára és átadására.
 
Időpont: 2021. június 10. (csütörtök) - kezdés: 10.00 óra; Kiállítótér nyitás: 9.00 órától
Helyszín: LURDY-HÁZ (Budapest IX., Könyves Kálmán körút 12-14.; Konferencia Központ I. emelet)

Részvételi díj: 9.900 Ft, a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak DÍJMENTES

Előfizetés (3.900 Ft/év = 10 THT szaklap és 3 díjmentes konferencia/év) ITT

JELENTKEZÉS ITT

10.00 Megnyitó - Meichl Mátyás, főszerkesztő - THT

10.15 Finanszírozási megoldások társasházaknak az OTP Banktól
Előadó: Tukarcs József társasházi értékesítési szakértő - OTP Bank Nyrt.

10.45 Felújítás, üzemeltetés, felülvizsgálat, karbantartás tűzvédelmi szemszögből - meddig tartozik felelősséggel a társasház kezelője
Előadó: Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, titkár - TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség

11.15 Könnyítések és szigorítások a társasházak számára - Így kerül összhangba a megváltozott ingatlan-nyilvántartási és földmérési törvény
Előadó: Sándor József, ingatlanrendező földmérő, geodéziai tervező és szakértő

11.45 Útikalauz a felújítások útvesztőiben - Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel
Előadó: Jámbor Zsolt, mérnök szaktanácsadó - Fatra Izolfa Zrt.

12.05 Szünet, konzultáció

13.05 Megújult Elco kondenzációs gázkazánok - Fali és álló gázkazán sorozat 60 -200 kW. Thision L Plus, Trigon L Plus
Előadó: Sántha Endre, kereskedelmi vezető, ELCO ipari üzletág - Ariston Thermo Hungária Kft.

13.25 Azonos idejű adatok, pontos elszámolás - okos fűtési energia és vízmérés - Aktuális trendek
Előadó: Németh Szabolcs, cégvezető - MT Méréstechnika Kft.

13.45 eHáz 2021. Jöttünk, láttunk, fejlesztünk
Előadó: Dén Mátyás András, projektvezető - E-ház.hu, Info Sierra Kft.

14.05 Szünet, konzultáció

14.35 Forrás szerzési lehetőségek a társasházakban
Előadó: Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd, társasházi szakértő

14.55 Újra megtarthatók a közgyűlések, de a társasházak a COVID idején sem álltak le - Mit tegyenek és mit ne a közös képviselők, június 1. után - Egyéb jogszabályváltozások a közgyűlési stop óta
Előadó: dr. Bék Ágnes, elnök -Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete

15.35 Személyre szabott jogi tanácsadás - Kérdezzen személyesen dr. Bék Ágnestől és Dr. Kiss Balázstól

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

A konferencia végén - a főtámogató OTP Bank Nyrt. jóvoltából - DÍJMENTESEN átadásra kerül, a 2021. májusában megjelent - kereskedelmi forgalomban 6.000 forint áron kapható - „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv, az előzetesen bejelentkezett és a helyszínen adatlapot kitöltő és az adatkezelést elfogadó résztvevők számára, mely hiánypótló összefoglalója a társasházak működése során tapasztalható problémáknak és megoldásoknak.

Jelentkezés ITT, a terem megengedett létszámának beteltéig, legkésőbb 2021. 06. 08-án 17 óráig.

Jelentkezés kizárólag elektronikus úton a www.tht.hu honlap konferenciák menüpontban, részvétel csak az e-mailben megkapott QR kódos belépőjeggyel biztosított.

További információ kérhető munkanapokon 9-17 óra között a +36 20 424-8888 telefonszámon.

A rendezvényt a június 10-én érvényes kormányrendeletek és törvényi környezetnek maximálisan megfelelve, a lehető legkörültekintőbben szervezzük. Amennyiben ebben az időpontban csak „védettségi igazolvánnyal" és/vagy maszkban látogathatók a rendezvények, akkor ezt ellenőrizzük, és csak ennek birtokában engedjük be a résztvevőket. 

Fokozottan figyeljenek arra, hogy az igazoló iratokat magukkal hozzák. Kérjük, hogy ennek figyelembevételével jelentkezzenek, és jogosulatlanul ne vegyék el a helyet mások elől.

Kérjük, hogy legkésőbb 12.00 óráig érkezzenek meg. A 12.00 óra után érkezőket nem tudjuk fogadni.

Kizárólag egészséges, betegség tüneteket nem mutató résztvevők jöjjenek! Amennyiben bejelentkeztek és betegség, vagy egyéb ok miatt mégsem tudnak eljönni kérjük haladéktalanul jelezzék írásban a konferencia@tht.hu e-mail címen.

A rendezvény helyszínén érintésmentes testhőmérséklet mérést végzünk a belépés előtt, 37°C fok feletti eredmény esetében a belépést elutasítjuk.

Kiemelten figyeljenek a higiéniai szabályokra. Kézfertőtlenítést biztosítunk, kérjük belépés előtt és napközben is vegyék igénybe!

 


További híreink
 
Számviteli bizonylat közös költségről 2022. augusztus 12.
Dijbekero.jpgA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink mukánját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
THT Energiahatékonysági díj: Takácsné Závodi Hajnalka 2022. augusztus 11.
Takacsne-Zavodi_net.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Ezek a leggyakoribb kérdések a rezsicsökkentett áramfelhasználásra vonatkozóan 2022. augusztus 10.
Villanyoraallas.jpgA rezsicsökkentési részletszabályok ugyan igyekeznek lefedni a számtalan áramvételezési formából fakadó variációs lehetőséget, de ezek, felhasználók általi értelmezése természetesen a szokott módon történik vagyis - mint minden szabályt - ezt is úgy próbáljuk olvasni, ahogy az számunkra a legkedvezőbb.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
15 + 1 ok, hogy miért a legjobb választás a WEBHÁZMESTER ha egyszeres vagy kettős társasházi könyvelési rendszert keres. Ráadásul most kedvezményt ad a CLOUD szolgáltatására az egyik legrégebben piacon lévő társasházkezelő szoftver (x) 2022. július 14.
Webhazmester_Grafika.pngKíváncsiak voltunk, hogy mit tud a WEBHÁZMESTER, ezért felkértünk néhány tapasztalt szakértőt, hogy teszteljék és hasonlítsák össze más, hazai társasházkezelő szoftverekkel a programot.
Mennyi időbe telik és milyen költségekkel jár egy társasház alapítása? 2022. augusztus 9.
Tarsashazalapitas.jpgSok társasházban régóta esedékes, de folyton halogatott feladat az alapító okirat módosítása, ami most a rezsicsökkentett energiaárak optimalizált igénybevétele kapcsán is aktuálissá válhat. A tisztánlátás érdekében a misztikus ködbe vesző költségek és a megoldandó feladatok átlátható összefoglalására kértük Dr. Kiss Balázs Károly ügyvédet, a THT jogi szakértőjét.
https://open.spotify.com/show/6BPEuUSDIxV2wYxlnb8ZBO

 
Társasházi Percek - THT Podcast: Alulbiztosított társasházak 2022. augusztus 9.
podcast2.pngVendégünk Karácsony András, az ERIX Kft. kárrendezési szakértője, akivel a társasházi biztosítások sajátosságairól és az alulbiztosítottság kérdéséről beszélgettünk: hány társasházat érint ez ma Magyarországon, milyen kockázatokat hordoz a jelenség és mit lehet tenni ellene?
Az eHáz válasza a KATA és a rezsicsökkentés átszabására - Mostantól az eHÁZ összes funkcióját és fejlesztését tartalmazó eHÁZ CLASSIC csomag 90 Ft + ÁFA áron érhető el! 2022. augusztus 2.
ehaz-600x363.jpgAugusztus 1-jétől minden eHÁZ BASIC csomag automatikusan a CLASSIC-ra bővül, új előfizetők pedig 90 Ft + ÁFA / albetét díjon szerződhetnek az eHÁZ-ra.
Augusztus 15-ig ezeket a nyilatkozatokat kell beküldeniük a társasházaknak, lakásszövetkezetnek 2022. augusztus 9.
MVM_urlap.pngA rezsicsökkentési részletszabályok (217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet) tisztázták, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek miként vehetik igénybe a kedvezményes tarifákat. Ehhez az MVM Next honlapján lévő nyilatkozatokat kell beküldeniük augusztus 15-ig. 
Mikor tekinthető magánszemélynek a társasház? - Itt a Pénzügyminisztérium válasza a TTOE-nek 2022. augusztus 8.
Penzugyminiszterium.jpgA NAV 28. számú, "Társasházak adózása 2022" című, januári információs füzete több helyen is rögzíti, hogy a társasházak magánszemélynek tekintendők, ezért dr. Bék Ágnes alapító elnök és dr. Gyárfás Róbert elnök, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) nevében július 14-én Varga Mihály pénzügyminiszterhez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az új Kata törvény alapján a társasházak befogadhatnak-e számlát katás vállalkozóktól.
Állami közfeladattá vált a rezsicsökkentett árú áram- és földgáz szolgáltatás biztosítása 2022. augusztus 7.
Rezsicsokkentes_uj.jfifAugusztus 5-én, a Magyar Közlöny 132. számában jelent meg a 289/2022. (VIII. 5.) számú rendelet, mely kimondja, hogy a kormány az elérhető árú villamos energia és földgáz ellátás biztosítására „rezsivédelmi szolgáltatást" nyújt az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára, amit állami közfeladatként biztosít.
Az év pályázati guru közös képviselője 2022. augusztus 5.
Sandor-csalad.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Újabb rezsicsökkentési részletszabályok, melyek a társasházakat is érintik 2022. augusztus 4.
Kozlony130.pngAugusztus 1-én a Magyar Közlöny 130. számában a „veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelettel kapcsolatos egyes rendelkezésekről" címmel megjelent jogszabály a mikrovállalkozások, a háztartási méretű kiserőművek üzemeltetői és a társasházak számára is fontos információkat tartalmaz.
THT szakmai díjak meghosszabbított nevezési határidővel 2022. augusztus 5.
tht_szakmai_dij.jpgHa egy közös képviselő hibázik, akkor könnyen a lakóközösség és a közösségi médiumok célpontjává válik, ami akár rendjén is lenne, ha legalább tized annyit hallhatnánk arról, hogy milyen remekül végzi a munkáját és közmegbecsülésnek örvend. 
Augusztus 15-ig meghosszabbította az MVM Next a rendkívüli mérőállás diktálási időszakot! 2022. augusztus 3.
MVMNext_2.pngAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és az E.ON Áramszolgáltató Kft. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítják.
Turbókémények turbó-lassú megoldása 2022. augusztus 1.
Turbokemeny.jpgAmi néhány évtizede praktikusnak látszott, mára több ezer lakásban komoly gonddá válik. Az egy csőbe bekötött kazánok állapota nem egyforma, pláne, ha az évek során valaki lecserélte még a kondenzációs technológia kizárólagossága előtt szabályosan, vagy utána - netán „feketén" -, javításnak álcázva. Egy biztos: nem lehet ezekbe a kéményekbe egyidejűleg hagyományos és kondenzációs kazánokat bekötni, ami csaknem megoldhatatlan feladatot jelent, ha egy kazán ma cserére szorul.
Mikor adózik a társasház a napelemmel megtermelt áram után? 2022. július 28.
Tarsashazi_napelem.jpgA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink munkáját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
Mi lesz a társasházi közös árammal? 2022. július 26.
villanyora-rezsi.jpgA 2022. július 21-ei Magyar Közlöny - minden ellenkező információ ellenére - tisztázza, hogy a társasházak csak a földgáz-fogyasztást illetően lesznek jogosultak a kedvezményes rezsicsökkentett ár igénybevételére, azt is csak akkor, ha augusztus 15-ig bejelentik a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások számát az MVM weboldalán online. Az áramot illetően azonban nincs kedvezmény és ez komoly fejtörést okozhat mind a társasházkezelők, mind pedig a társasházban élők számára.
Társasházi Percek - THT Podcast: Az ingatlan adásvétel buktatói 2022. július 26.
podcast2.pngAz ingatlanvásárlás veszélyes üzem, aki elszámolja magát, akár egy életre is nyakába vehet olyan terheket, amiket mindig is szeretett volna elkerülni. Különösen azok vannak kitéve a megpróbáltatásoknak, akik nem befektetési céllal vásárolják meg sokadik lakásukat, ismerve az elkerülendő csapdák többségét, hanem saját maguknak szeretnének egy biztonságos otthont, barátságos szomszédokkal.
FIRE-TEK® DUCT PROTECT rendszer természetes tűzvédelem az Ön biztonságáért 2022. július 26.
Knauf07_01.jpgKedves Olvasó!
Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt egyik újdonságunkat megismertethessük Önökkel. A Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszerünket, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárunkban Ecose® kötőanyaggal állítunk elő, kör keresztmetszetű szellőzőcsatornákhoz ajánljuk.
Zöld, fenntartható, közösségi - Átadták az OTP Business 14. Társasházi Pályázatának díjait 2022. július 26.
OTPBankTarsashaziPalyazat2.jpgHidropóniás közösségi kert, biciklitároló és kerti játszótér - csak néhány fejlesztés azok közül, amelyek az OTP Business 2022-es Társasházi Pályázatán elnyert támogatásokból valósulhatnak meg. Ebben az évben csaknem 650 pályázatból választotta ki a szakmai zsűri azt a húsz projektet, amelyet a hitelintézet összesen 15 millió forint értékben támogat.
(c) Társasházi Háztartás 2022 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva