background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Ez a program várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferencián, június 10-én2021. május 30.
 
thtkonferencia.jpgA Társasházi Háztartás című szaklap és a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete szeretettel várja Önt a TÁRSASHÁZAK TÖRVÉNYES ÉS ENERGIAHATÉKONY MŰKÖDTETÉSE A COVID ÁRNYÉKÁBAN című konferenciára, és a „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv bemutatójára és átadására.
 
Időpont: 2021. június 10. (csütörtök) - kezdés: 10.00 óra; Kiállítótér nyitás: 9.00 órától
Helyszín: LURDY-HÁZ (Budapest IX., Könyves Kálmán körút 12-14.; Konferencia Központ I. emelet)

Részvételi díj: 9.900 Ft, a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak DÍJMENTES

Előfizetés (3.900 Ft/év = 10 THT szaklap és 3 díjmentes konferencia/év) ITT

JELENTKEZÉS ITT

10.00 Megnyitó - Meichl Mátyás, főszerkesztő - THT

10.15 Finanszírozási megoldások társasházaknak az OTP Banktól
Előadó: Tukarcs József társasházi értékesítési szakértő - OTP Bank Nyrt.

10.45 Felújítás, üzemeltetés, felülvizsgálat, karbantartás tűzvédelmi szemszögből - meddig tartozik felelősséggel a társasház kezelője
Előadó: Lestyán Mária, építésztervező szakmérnök, titkár - TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség

11.15 Könnyítések és szigorítások a társasházak számára - Így kerül összhangba a megváltozott ingatlan-nyilvántartási és földmérési törvény
Előadó: Sándor József, ingatlanrendező földmérő, geodéziai tervező és szakértő

11.45 Útikalauz a felújítások útvesztőiben - Rendhagyó felújítási helyzetek és megoldásaik Fatrafol rendszerekkel
Előadó: Jámbor Zsolt, mérnök szaktanácsadó - Fatra Izolfa Zrt.

12.05 Szünet, konzultáció

13.05 Megújult Elco kondenzációs gázkazánok - Fali és álló gázkazán sorozat 60 -200 kW. Thision L Plus, Trigon L Plus
Előadó: Sántha Endre, kereskedelmi vezető, ELCO ipari üzletág - Ariston Thermo Hungária Kft.

13.25 Azonos idejű adatok, pontos elszámolás - okos fűtési energia és vízmérés - Aktuális trendek
Előadó: Németh Szabolcs, cégvezető - MT Méréstechnika Kft.

13.45 eHáz 2021. Jöttünk, láttunk, fejlesztünk
Előadó: Dén Mátyás András, projektvezető - E-ház.hu, Info Sierra Kft.

14.05 Szünet, konzultáció

14.35 Forrás szerzési lehetőségek a társasházakban
Előadó: Dr. Kiss Balázs Károly ügyvéd, társasházi szakértő

14.55 Újra megtarthatók a közgyűlések, de a társasházak a COVID idején sem álltak le - Mit tegyenek és mit ne a közös képviselők, június 1. után - Egyéb jogszabályváltozások a közgyűlési stop óta
Előadó: dr. Bék Ágnes, elnök -Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete

15.35 Személyre szabott jogi tanácsadás - Kérdezzen személyesen dr. Bék Ágnestől és Dr. Kiss Balázstól

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

A konferencia végén - a főtámogató OTP Bank Nyrt. jóvoltából - DÍJMENTESEN átadásra kerül, a 2021. májusában megjelent - kereskedelmi forgalomban 6.000 forint áron kapható - „Jogok és kötelességek a társasházi felújítások, karbantartások során" című szakkönyv, az előzetesen bejelentkezett és a helyszínen adatlapot kitöltő és az adatkezelést elfogadó résztvevők számára, mely hiánypótló összefoglalója a társasházak működése során tapasztalható problémáknak és megoldásoknak.

Jelentkezés ITT, a terem megengedett létszámának beteltéig, legkésőbb 2021. 06. 08-án 17 óráig.

Jelentkezés kizárólag elektronikus úton a www.tht.hu honlap konferenciák menüpontban, részvétel csak az e-mailben megkapott QR kódos belépőjeggyel biztosított.

További információ kérhető munkanapokon 9-17 óra között a +36 20 424-8888 telefonszámon.

A rendezvényt a június 10-én érvényes kormányrendeletek és törvényi környezetnek maximálisan megfelelve, a lehető legkörültekintőbben szervezzük. Amennyiben ebben az időpontban csak „védettségi igazolvánnyal" és/vagy maszkban látogathatók a rendezvények, akkor ezt ellenőrizzük, és csak ennek birtokában engedjük be a résztvevőket. 

Fokozottan figyeljenek arra, hogy az igazoló iratokat magukkal hozzák. Kérjük, hogy ennek figyelembevételével jelentkezzenek, és jogosulatlanul ne vegyék el a helyet mások elől.

Kérjük, hogy legkésőbb 12.00 óráig érkezzenek meg. A 12.00 óra után érkezőket nem tudjuk fogadni.

Kizárólag egészséges, betegség tüneteket nem mutató résztvevők jöjjenek! Amennyiben bejelentkeztek és betegség, vagy egyéb ok miatt mégsem tudnak eljönni kérjük haladéktalanul jelezzék írásban a konferencia@tht.hu e-mail címen.

A rendezvény helyszínén érintésmentes testhőmérséklet mérést végzünk a belépés előtt, 37°C fok feletti eredmény esetében a belépést elutasítjuk.

Kiemelten figyeljenek a higiéniai szabályokra. Kézfertőtlenítést biztosítunk, kérjük belépés előtt és napközben is vegyék igénybe!

 


További híreink
 
Egy társasház, két épület, lekötött betét és lakáskassza - Gazdálkodhatnak külön? 2022. január 26.
Ket_tarsashaz.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Személyes online tanácsadás dr. Bék Ágnessel - Így segít tagjainak a TTOE 2022. január 25.
TTOE.jpgA Coviddal kapcsolatos korlátozások miatt számos THT-TTOE konferencia időpontját kellett megváltoztatni és voltak olyanok is, melyeket nem is sikerült megtartani. Ez érintette a budapesti rendezvényeket és az országos konferenciasorozat állomásait is. A szakmai konzultációk iránti igény azonban tovább emelkedett, amit a THT honlap "Kérdést teszek fel" rovatába érkező megkeresések növekvő száma is jelez számunkra.
THT életműdíj: - Szabó Ferenc 2022. január 24.
Szaboferenc.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
	http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Három új zöld pályázatot írt ki a Józsefvárosi Önkormányzat 2022. január 24.
Jozsefvaros_balkonzoldites.jpgGangzöldítésre, árnyékolásra és homlokzatzöldítésre is pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek 2022. február 28-ig. A város szívében minden zöldfelület felértékelődik. 2021-es zöld udvar és komposztláda pályázatatok ezeknek az értékes zöldfelületeknek a növeléséhez, a józsefvárosi klímavédekezéshez járultak hozzá.
TTOE-UIPI hírek - Elutasították az épületek energiahatékonyságáról szóló uniós törvénytervezetet 2022. január 21.
EPBD.jfifNovember 24-én kaptuk a hírt a UIPI főtitkárától, miszerint kezébe került az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv (Energy Performance of Buildings Directive - EPBD) véglegesnek tűnő, kiszivárogtatott változata, amely komoly aggodalomra adott okot. A szervezet azonnal cselekedni kezdett: hozzálátott a szöveg elemzéséhez, illetve az EU energiaügyi biztosának kabinetjével folytatott eszmecserét követően egyeztetett a tagsággal a legfőbb aggályokat illetően, és lépéseket sürgetett nemzeti szinten is. Végül a Szabályozási Ellenőrző Testület (RSB) szakértői elutasították a revíziót, amely értesüléseink szerint már második alkalommal fordult elő.
Szankcionálható-e az aki nem rendeltetésszerűen használja a szelektív kukákat? 2022. január 20.
szelektiv_hulladek.JPGA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Hajnali háromkor meeting, home office-ban – A szomszéd is szót kap? 2022. január 18.
homeoffice.jfifAlapvetésként leszögezhetjük, hogy a társasházi lakások nem irodának épültek, ezért a laza home office elnevezés a mindennapokban jelenthet feszültségforrást. A nemzetközi cégeknél például természetes, hogy különböző időzónában „meetingelnek" egymással a munkatársak, amit a szomszéd kihangosítva élvezhet hajnali háromkor.
THT életműdíj - Lökkös Judit 2022. január 17.
Lokkosjudit.pngA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
TTOE-UIPI hírek - Nehézségek , sikerek és tanulságok 2022. január 14.
UIPI_logo.pngA francia környezetvédelmi politika meghatározó eleme az üvegházhatású gázok emissziójának mérséklése, valamint a fosszilis és nukleáris energiahordozók megújulókkal való minél nagyobb arányú kiváltása. (Franciaország egyike az atomenergiától leginkább függő országoknak.)
A karbonsemlegességi célok eléréséhez vezető úton a francia kormányzat is kiemelt figyelmet fordít az ország épületállományának széndioxid kibocsátására.
A következő összefoglaló - kitekintésként - a francia lakásokat érintő intézkedéseket, illetve a legújabb jogszabályi változásokat veszi sorra azok problémáival és várható előnyeivel.
Közös területen, magánszemély által kihelyezett kamera működik - Leszereltethetjük? 2022. január 13.
kamera.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Szankciókkal fenyegeti a Kormányhivatal a közös képviselőket - A TTOE a Miniszterelnökséghez fordult 2022. január 11.
Villanyora.jfifMeglepetten olvasták a közös képviselők/társasházkezelők a kormányhivatalok által az elmúlt napokban küldött tájékoztatót, melyben jelzik, szankcionálnák a rezsicsökkentési tájékoztató kihelyezésével kapcsolatos -sok esetben kivitelezhetetlen - teendők elmulasztását. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete, Dr. Gulyás Gergely Minisztelelnökséget vezető miniszterhez fordult a tájékoztató felülvizsgálása érdekében.
Kisebbségbe kerültünk a társasházban – Tűrjünk vagy harcoljunk? 2022. január 11.
tarsashaz_tarsasjatek.jpgKomoly konfliktushelyzet alakult ki egy budapesti társasházban. Az egyik tulajdonos, egy életmód orvos, aki rendelőt nyitott a házban, fokozatosan vásárolta fel az ingatlanokat, s ma már szinte csak az általa jóváhagyott dolgok történhetnek az épületben.
Könnyebb lesz a személyi adatokkal és a közművekkel kapcsolatos ügyintézés 2022. január 10.
lakcimkartya.jfifAz Országgyűlés november 9-én fogadta el az adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével, továbbá az állampolgárok adminisztratív terheinek csökkentésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló jogszabályt. (Ennek ismeretében a közgyűlési meghívók kiküldése előtt érdemes frissíteni az adatokat.)
THT életműdíj - Mészáros Ernő 2022. január 7.
Meszaroserno.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Az önkormányzat „extra” dokumentumokat kér a közös költség befizetéséhez - Kötelezhet erre? 2022. január 6.
beszamolo.jfifA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink munkáját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
Bejött a THT arculatváltása és tartalombővítése 2022. január 4.
tht_logo.jpgA 2000-ben alapított THT húsz év után 2020 decemberében új arculattal lepte meg olvasóit. A friss, letisztult stílus dinamikus megjelenést kölcsönzött a lapnak és az elmúlt egy év visszajelzései alapján elmondhatjuk, osztatlan szimpátiát váltott ki előfizetőink körében, akik tartalmi újításainkra is pozitívan reagáltak.
Eltűnt banki kivonatokkal átvett háznál ki fizeti a pótlás költségeit? 2022. január 3.
Ki_fizet.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
A lakásból utcára dobott tárgyak által okozott kárért is a tulajdonos vonható felelősségre - Az eloltott tüzet is jelentsük a tűzoltóknak! 2021. december 28.
112.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában a karácsonyi és szilveszteri időszak veszélyforrásainak áttekintése során ismét szóba kerültek a tűzvédelemmel kapcsolatos teendők. Nagy Csaba a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője több olyan szabálytalanságot is felsorolt, melyek elkerülése nem csak a saját biztonságunk, hanem a házban lakók biztonsága érdekében is fontos.
Változások a THT rendezvényeken 2022-ben 2021. december 27.
thtkonferencia.jpgA meglehetősen zaklatott elmúlt két év tapasztalatainak figyelembevételével a THT és a TTOE összeállította 2022. évi rendezvénytervét, melyet az alábbiakban osztunk meg olvasóinkkal - azokkal a szervezési információkkal együtt, melyek mindannyiunkat segítenek majd abban, hogy a jogszabályok betartásával, biztonságosan találkozhassunk egymással konferenciáinkon.
Megjelent a THT decemberi száma 2021. december 21.
THT_szaklap_2021-12_dec.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. decemberi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZ-as verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot.
(c) Társasházi Háztartás 2022 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva