background image

Hírek Konferenciák THT előfizetés Archívum THT szakmai díjak Érdekképviseletek Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések Impresszum Kapcsolat

   

   

   

   

Változások a THT rendezvényeken 2022-ben2021. december 27.
 
thtkonferencia.jpgA meglehetősen zaklatott elmúlt két év tapasztalatainak figyelembevételével a THT és a TTOE összeállította 2022. évi rendezvénytervét, melyet az alábbiakban osztunk meg olvasóinkkal - azokkal a szervezési információkkal együtt, melyek mindannyiunkat segítenek majd abban, hogy a jogszabályok betartásával, biztonságosan találkozhassunk egymással konferenciáinkon.
 
1.: Valamennyi THT által szervezett rendezvényre szükséges lesz az előzetes bejelentkezés.
Csak a www.tht.hu honlapon, a konferenciák menüponton keresztül, elektronikusan bejelentkezett résztvevők fogadását tudjuk biztosítani.
A jelentkezést visszaigazoljuk, és QR kódos belépőjegyet küldünk e-mailben. Ha azt esetleg valaki nem kapja meg, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunkon
- telefonon (06-20/424-8888) munkanapokon 9-17 óra között,
- vagy e-mailben (konferencia@tht.hu).

2.: Az országos körút vidéki állomásain bárki részt vehet, aki előzetesen bejelentkezett - a fentiek szerint elektronikusan -, de vendéglátást csak a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak tudunk biztosítani.

3.: Regionálissá tesszük az országos körutat, mely 8 várost érint majd, a korábbiaknál nagyobb befogadó képességű termekkel.

4.: A konferenciákon több előadóval, kiállítóval és szélesebb körű kapcsolatépítési és konzultációs lehetőségekkel várjuk majd a résztvevőket. Minden alkalommal lesz tűzvédelmi, számviteli és 2 jogi témájú előadás is.

5.: A konferenciák minden helyszínen 10 órakor kezdődnek - 9 órától várjuk a résztvevőket -, és várhatóan 16-17 óra között érnek véget.
Figyelem! a korábbiakhoz képest több városban is változtak a helyszínek, ezért kérjük, ne „rutinból" induljanak a rendezvényekre!

6.: A konferenciák az adott időpontban hatályos jogszabályok szerint látogathatóak! (Ha jogszabályi előírás lesz a maszk viselése vagy a védettségi igazolás, akkor azt mi is kérni fogjuk!)

7.: Az OTP Bank Nyrt. jóvoltából a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet! VII. kötet" című szakkönyv csak az országos körút állomásain személyesen részt vevők, a helyszínen adatlapot kitöltők és az adatkezelést elfogadók számára biztosított díjmentesen.

8.: Valamennyi rendezvényünk egész napos. Kérjük, hogy legkésőbb 12 óráig érkezzenek meg! A később érkezőket sajnos nem tudjuk fogadni.

Tervezett időpontok és helyszínek az országos körúton

A jelentkezési lehetőséget várhatóan 2022. február 1-jén indítjuk.

• 2022. február 21. hétfő KECSKEMÉT - Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ - Kecskemét, Deák F. tér 1.

• 2022. február 22. kedd SZEGED - Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Szeged, Párizsi krt. 8-12.

• 2022. február 28. hétfő SZÉKESFEHÉRVÁR - Magyar Király Hotel - Székesfehérvár, Fő utca 10.

• 2022. március 1. kedd VESZPRÉM - Agóra Veszprém Kulturális Központ - Veszprém, Táborállás park 1. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 18. péntek SIÓFOK - Hotel Yacht Wellness & Business Siófok - Siófok, Vitorlás u. 12-14. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 22. kedd GYŐR - Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Győr, Szent István út 10/A ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 24. csütörtök PÉCS - Laterum Hotel - Pécs, Hajnóczy út 37-39. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 28. hétfő DEBRECEN - Lycium Hotel - Kölcsey Központ - Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Budapesti konferenciák

* A rendezvényeken való részvétel a THT szaklap előfizetői és a TTOE tagjai számára díjmentes, előzetes elektronikus bejelentkezés alapján.

* Jelentkezni a www.tht.hu honlap „Konferenciák" menüponton keresztül lehet.

* A jelentkezéseket elektronikusan visszaigazoljuk, QR kódos belépőjegyet küldünk az előzetesen meghatározott résztvevő létszámig.

* Ha esetleg valaki nem kapja meg a jegyet 72 órán belül, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunkon!

* A jelentkezési lehetőséget általában 3-4 héttel a rendezvények időpontja előtt nyitjuk meg, és legkésőbb a rendezvény előtt 2 nappal zárjuk.

* Javasoljuk a korai jelentkezést, mert ha elérjük a terem befogadóképességét a létszámmal, akkor azonnal le kell zárnunk a jelentkezési lehetőséget.

* Bár a rendezvényen való részvétel díjmentes, amennyiben bármi miatt akadályoztatva lenne a megjelenésük, kérjük haladéktalanul jelezzék e-mailen, hogy a felszabaduló helyet más számára biztosíthassuk!

* Tervezzük annak bevezetését, hogy akik jelentkeztek, de úgy nem vettek részt a konferencián, hogy azt előzetesen nem jelezték felénk - akadályozva ezzel mások részvételét - azok jelentkezését a következő rendezvényre vonatkozóan elutasítjuk.

* A rendezvény időpontjában érvényes esetleges jogszabályi korlátozások mind az előfizetőkre, mind a TTOE tagokra egyaránt érvényesek. 

* Az eseményeket a mindenkor hatályban lévő jogszabályoknak megfelelve szervezzük! Kérjük, kövessék ezzel kapcsolatban honlapunkat és hírleveleinket, ahol a gyors változásokhoz is alkalmazkodva tudjuk tájékoztatni Önöket.

* Budapesti rendezvényeink helyszíne nem változik. A tervek szerint jövőre is a Lurdy Konferencia Központban rendezzük konferenciáinkat.

Budapesti konferenciák időpontjai

* 2022. március 10.
Az OTP Bank Nyrt. jóvoltából a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet! VII. kötet" című szakkönyv csak az ezen az eseményen személyesen részt vevők és a helyszínen adatlapot
kitöltők, az adatkezelést elfogadók számára biztosított díjmentesen.
* 2022. június 9.
* 2022. szeptember 22.
* 2022. november 17.
Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo Ez a rendezvény nyitott az előfizetéssel még nem rendelkezők számára is.

Budapesti konferenciák egyéb információk

* A konferenciák 10 órakor kezdődnek, a résztvevők belépésének kezdete a mindenkori program szerint.

* Valamennyi rendezvényünk egész napos, kérjük, hogy legkésőbb 12 óráig érkezzenek meg. A később érkezőket sajnos nem tudjuk fogadni.

* A THT szaklap és konferenciák fejlesztéseinek köszönhetően tervezzük, hogy a budapesti rendezvények előadásait rögzítjük. Előfizetők számára a személyes részvétel díjmentes, a felvett előadások díj ellenében lesznek elérhetők.


További híreink
 
Számviteli bizonylat közös költségről 2022. augusztus 12.
Dijbekero.jpgA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink mukánját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
THT Energiahatékonysági díj: Takácsné Závodi Hajnalka 2022. augusztus 11.
Takacsne-Zavodi_net.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Ezek a leggyakoribb kérdések a rezsicsökkentett áramfelhasználásra vonatkozóan 2022. augusztus 10.
Villanyoraallas.jpgA rezsicsökkentési részletszabályok ugyan igyekeznek lefedni a számtalan áramvételezési formából fakadó variációs lehetőséget, de ezek, felhasználók általi értelmezése természetesen a szokott módon történik vagyis - mint minden szabályt - ezt is úgy próbáljuk olvasni, ahogy az számunkra a legkedvezőbb.
http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
15 + 1 ok, hogy miért a legjobb választás a WEBHÁZMESTER ha egyszeres vagy kettős társasházi könyvelési rendszert keres. Ráadásul most kedvezményt ad a CLOUD szolgáltatására az egyik legrégebben piacon lévő társasházkezelő szoftver (x) 2022. július 14.
Webhazmester_Grafika.pngKíváncsiak voltunk, hogy mit tud a WEBHÁZMESTER, ezért felkértünk néhány tapasztalt szakértőt, hogy teszteljék és hasonlítsák össze más, hazai társasházkezelő szoftverekkel a programot.
Mennyi időbe telik és milyen költségekkel jár egy társasház alapítása? 2022. augusztus 9.
Tarsashazalapitas.jpgSok társasházban régóta esedékes, de folyton halogatott feladat az alapító okirat módosítása, ami most a rezsicsökkentett energiaárak optimalizált igénybevétele kapcsán is aktuálissá válhat. A tisztánlátás érdekében a misztikus ködbe vesző költségek és a megoldandó feladatok átlátható összefoglalására kértük Dr. Kiss Balázs Károly ügyvédet, a THT jogi szakértőjét.
https://open.spotify.com/show/6BPEuUSDIxV2wYxlnb8ZBO

 
Társasházi Percek - THT Podcast: Alulbiztosított társasházak 2022. augusztus 9.
podcast2.pngVendégünk Karácsony András, az ERIX Kft. kárrendezési szakértője, akivel a társasházi biztosítások sajátosságairól és az alulbiztosítottság kérdéséről beszélgettünk: hány társasházat érint ez ma Magyarországon, milyen kockázatokat hordoz a jelenség és mit lehet tenni ellene?
Az eHáz válasza a KATA és a rezsicsökkentés átszabására - Mostantól az eHÁZ összes funkcióját és fejlesztését tartalmazó eHÁZ CLASSIC csomag 90 Ft + ÁFA áron érhető el! 2022. augusztus 2.
ehaz-600x363.jpgAugusztus 1-jétől minden eHÁZ BASIC csomag automatikusan a CLASSIC-ra bővül, új előfizetők pedig 90 Ft + ÁFA / albetét díjon szerződhetnek az eHÁZ-ra.
Augusztus 15-ig ezeket a nyilatkozatokat kell beküldeniük a társasházaknak, lakásszövetkezetnek 2022. augusztus 9.
MVM_urlap.pngA rezsicsökkentési részletszabályok (217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet) tisztázták, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek miként vehetik igénybe a kedvezményes tarifákat. Ehhez az MVM Next honlapján lévő nyilatkozatokat kell beküldeniük augusztus 15-ig. 
Mikor tekinthető magánszemélynek a társasház? - Itt a Pénzügyminisztérium válasza a TTOE-nek 2022. augusztus 8.
Penzugyminiszterium.jpgA NAV 28. számú, "Társasházak adózása 2022" című, januári információs füzete több helyen is rögzíti, hogy a társasházak magánszemélynek tekintendők, ezért dr. Bék Ágnes alapító elnök és dr. Gyárfás Róbert elnök, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete (TTOE) nevében július 14-én Varga Mihály pénzügyminiszterhez fordult annak tisztázása érdekében, hogy az új Kata törvény alapján a társasházak befogadhatnak-e számlát katás vállalkozóktól.
Állami közfeladattá vált a rezsicsökkentett árú áram- és földgáz szolgáltatás biztosítása 2022. augusztus 7.
Rezsicsokkentes_uj.jfifAugusztus 5-én, a Magyar Közlöny 132. számában jelent meg a 289/2022. (VIII. 5.) számú rendelet, mely kimondja, hogy a kormány az elérhető árú villamos energia és földgáz ellátás biztosítására „rezsivédelmi szolgáltatást" nyújt az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő felhasználók számára, amit állami közfeladatként biztosít.
Az év pályázati guru közös képviselője 2022. augusztus 5.
Sandor-csalad.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Újabb rezsicsökkentési részletszabályok, melyek a társasházakat is érintik 2022. augusztus 4.
Kozlony130.pngAugusztus 1-én a Magyar Közlöny 130. számában a „veszélyhelyzet ideje alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosultak körének meghatározásáról szóló 217/2022. (VI. 17.) Korm. rendelettel kapcsolatos egyes rendelkezésekről" címmel megjelent jogszabály a mikrovállalkozások, a háztartási méretű kiserőművek üzemeltetői és a társasházak számára is fontos információkat tartalmaz.
THT szakmai díjak meghosszabbított nevezési határidővel 2022. augusztus 5.
tht_szakmai_dij.jpgHa egy közös képviselő hibázik, akkor könnyen a lakóközösség és a közösségi médiumok célpontjává válik, ami akár rendjén is lenne, ha legalább tized annyit hallhatnánk arról, hogy milyen remekül végzi a munkáját és közmegbecsülésnek örvend. 
Augusztus 15-ig meghosszabbította az MVM Next a rendkívüli mérőállás diktálási időszakot! 2022. augusztus 3.
MVMNext_2.pngAz MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. és az E.ON Áramszolgáltató Kft. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért ennek határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítják.
Turbókémények turbó-lassú megoldása 2022. augusztus 1.
Turbokemeny.jpgAmi néhány évtizede praktikusnak látszott, mára több ezer lakásban komoly gonddá válik. Az egy csőbe bekötött kazánok állapota nem egyforma, pláne, ha az évek során valaki lecserélte még a kondenzációs technológia kizárólagossága előtt szabályosan, vagy utána - netán „feketén" -, javításnak álcázva. Egy biztos: nem lehet ezekbe a kéményekbe egyidejűleg hagyományos és kondenzációs kazánokat bekötni, ami csaknem megoldhatatlan feladatot jelent, ha egy kazán ma cserére szorul.
Mikor adózik a társasház a napelemmel megtermelt áram után? 2022. július 28.
Tarsashazi_napelem.jpgA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink munkáját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
Mi lesz a társasházi közös árammal? 2022. július 26.
villanyora-rezsi.jpgA 2022. július 21-ei Magyar Közlöny - minden ellenkező információ ellenére - tisztázza, hogy a társasházak csak a földgáz-fogyasztást illetően lesznek jogosultak a kedvezményes rezsicsökkentett ár igénybevételére, azt is csak akkor, ha augusztus 15-ig bejelentik a lakóépületben műszakilag megosztott, önálló lakások számát az MVM weboldalán online. Az áramot illetően azonban nincs kedvezmény és ez komoly fejtörést okozhat mind a társasházkezelők, mind pedig a társasházban élők számára.
Társasházi Percek - THT Podcast: Az ingatlan adásvétel buktatói 2022. július 26.
podcast2.pngAz ingatlanvásárlás veszélyes üzem, aki elszámolja magát, akár egy életre is nyakába vehet olyan terheket, amiket mindig is szeretett volna elkerülni. Különösen azok vannak kitéve a megpróbáltatásoknak, akik nem befektetési céllal vásárolják meg sokadik lakásukat, ismerve az elkerülendő csapdák többségét, hanem saját maguknak szeretnének egy biztonságos otthont, barátságos szomszédokkal.
FIRE-TEK® DUCT PROTECT rendszer természetes tűzvédelem az Ön biztonságáért 2022. július 26.
Knauf07_01.jpgKedves Olvasó!
Ebben az évben most először nyílt lehetőségünk arra, hogy kifejezetten gépészeti felhasználásra szánt egyik újdonságunkat megismertethessük Önökkel. A Fire-teK® Duct Protect 30-120°C elnevezésű rendszerünket, amelyet a legfejlettebb gyártástechnológiával rendelkező horvátországi gyárunkban Ecose® kötőanyaggal állítunk elő, kör keresztmetszetű szellőzőcsatornákhoz ajánljuk.
Zöld, fenntartható, közösségi - Átadták az OTP Business 14. Társasházi Pályázatának díjait 2022. július 26.
OTPBankTarsashaziPalyazat2.jpgHidropóniás közösségi kert, biciklitároló és kerti játszótér - csak néhány fejlesztés azok közül, amelyek az OTP Business 2022-es Társasházi Pályázatán elnyert támogatásokból valósulhatnak meg. Ebben az évben csaknem 650 pályázatból választotta ki a szakmai zsűri azt a húsz projektet, amelyet a hitelintézet összesen 15 millió forint értékben támogat.
(c) Társasházi Háztartás 2022 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva