background image

Hírek Magunkról Konferenciák THT előfizetés TTOE Archívum Kapcsolat THT szakmai díjak Regisztráció Hírlevél ajánlása Letöltések Kérdést teszek fel Gyakori kérdések

   

   

   

   

Változások a THT rendezvényeken 2022-ben2021. december 27.
 
thtkonferencia.jpgA meglehetősen zaklatott elmúlt két év tapasztalatainak figyelembevételével a THT és a TTOE összeállította 2022. évi rendezvénytervét, melyet az alábbiakban osztunk meg olvasóinkkal - azokkal a szervezési információkkal együtt, melyek mindannyiunkat segítenek majd abban, hogy a jogszabályok betartásával, biztonságosan találkozhassunk egymással konferenciáinkon.
 
1.: Valamennyi THT által szervezett rendezvényre szükséges lesz az előzetes bejelentkezés.
Csak a www.tht.hu honlapon, a konferenciák menüponton keresztül, elektronikusan bejelentkezett résztvevők fogadását tudjuk biztosítani.
A jelentkezést visszaigazoljuk, és QR kódos belépőjegyet küldünk e-mailben. Ha azt esetleg valaki nem kapja meg, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunkon
- telefonon (06-20/424-8888) munkanapokon 9-17 óra között,
- vagy e-mailben (konferencia@tht.hu).

2.: Az országos körút vidéki állomásain bárki részt vehet, aki előzetesen bejelentkezett - a fentiek szerint elektronikusan -, de vendéglátást csak a THT szaklap előfizetőinek és a TTOE tagoknak tudunk biztosítani.

3.: Regionálissá tesszük az országos körutat, mely 8 várost érint majd, a korábbiaknál nagyobb befogadó képességű termekkel.

4.: A konferenciákon több előadóval, kiállítóval és szélesebb körű kapcsolatépítési és konzultációs lehetőségekkel várjuk majd a résztvevőket. Minden alkalommal lesz tűzvédelmi, számviteli és 2 jogi témájú előadás is.

5.: A konferenciák minden helyszínen 10 órakor kezdődnek - 9 órától várjuk a résztvevőket -, és várhatóan 16-17 óra között érnek véget.
Figyelem! a korábbiakhoz képest több városban is változtak a helyszínek, ezért kérjük, ne „rutinból" induljanak a rendezvényekre!

6.: A konferenciák az adott időpontban hatályos jogszabályok szerint látogathatóak! (Ha jogszabályi előírás lesz a maszk viselése vagy a védettségi igazolás, akkor azt mi is kérni fogjuk!)

7.: Az OTP Bank Nyrt. jóvoltából a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet! VII. kötet" című szakkönyv csak az országos körút állomásain személyesen részt vevők, a helyszínen adatlapot kitöltők és az adatkezelést elfogadók számára biztosított díjmentesen.

8.: Valamennyi rendezvényünk egész napos. Kérjük, hogy legkésőbb 12 óráig érkezzenek meg! A később érkezőket sajnos nem tudjuk fogadni.

Tervezett időpontok és helyszínek az országos körúton

A jelentkezési lehetőséget várhatóan 2022. február 1-jén indítjuk.

• 2022. február 21. hétfő KECSKEMÉT - Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ - Kecskemét, Deák F. tér 1.

• 2022. február 22. kedd SZEGED - Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Szeged, Párizsi krt. 8-12.

• 2022. február 28. hétfő SZÉKESFEHÉRVÁR - Magyar Király Hotel - Székesfehérvár, Fő utca 10.

• 2022. március 1. kedd VESZPRÉM - Agóra Veszprém Kulturális Központ - Veszprém, Táborállás park 1. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 18. péntek SIÓFOK - Hotel Yacht Wellness & Business Siófok - Siófok, Vitorlás u. 12-14. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 22. kedd GYŐR - Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Győr, Szent István út 10/A ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 24. csütörtök PÉCS - Laterum Hotel - Pécs, Hajnóczy út 37-39. ÚJ HELYSZÍN!

• 2022. március 28. hétfő DEBRECEN - Lycium Hotel - Kölcsey Központ - Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Budapesti konferenciák

* A rendezvényeken való részvétel a THT szaklap előfizetői és a TTOE tagjai számára díjmentes, előzetes elektronikus bejelentkezés alapján.

* Jelentkezni a www.tht.hu honlap „Konferenciák" menüponton keresztül lehet.

* A jelentkezéseket elektronikusan visszaigazoljuk, QR kódos belépőjegyet küldünk az előzetesen meghatározott résztvevő létszámig.

* Ha esetleg valaki nem kapja meg a jegyet 72 órán belül, kérjük jelezze ügyfélszolgálatunkon!

* A jelentkezési lehetőséget általában 3-4 héttel a rendezvények időpontja előtt nyitjuk meg, és legkésőbb a rendezvény előtt 2 nappal zárjuk.

* Javasoljuk a korai jelentkezést, mert ha elérjük a terem befogadóképességét a létszámmal, akkor azonnal le kell zárnunk a jelentkezési lehetőséget.

* Bár a rendezvényen való részvétel díjmentes, amennyiben bármi miatt akadályoztatva lenne a megjelenésük, kérjük haladéktalanul jelezzék e-mailen, hogy a felszabaduló helyet más számára biztosíthassuk!

* Tervezzük annak bevezetését, hogy akik jelentkeztek, de úgy nem vettek részt a konferencián, hogy azt előzetesen nem jelezték felénk - akadályozva ezzel mások részvételét - azok jelentkezését a következő rendezvényre vonatkozóan elutasítjuk.

* A rendezvény időpontjában érvényes esetleges jogszabályi korlátozások mind az előfizetőkre, mind a TTOE tagokra egyaránt érvényesek. 

* Az eseményeket a mindenkor hatályban lévő jogszabályoknak megfelelve szervezzük! Kérjük, kövessék ezzel kapcsolatban honlapunkat és hírleveleinket, ahol a gyors változásokhoz is alkalmazkodva tudjuk tájékoztatni Önöket.

* Budapesti rendezvényeink helyszíne nem változik. A tervek szerint jövőre is a Lurdy Konferencia Központban rendezzük konferenciáinkat.

Budapesti konferenciák időpontjai

* 2022. március 10.
Az OTP Bank Nyrt. jóvoltából a „Társasházban él? Önnel is megtörténhet! VII. kötet" című szakkönyv csak az ezen az eseményen személyesen részt vevők és a helyszínen adatlapot
kitöltők, az adatkezelést elfogadók számára biztosított díjmentesen.
* 2022. június 9.
* 2022. szeptember 22.
* 2022. november 17.
Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo Ez a rendezvény nyitott az előfizetéssel még nem rendelkezők számára is.

Budapesti konferenciák egyéb információk

* A konferenciák 10 órakor kezdődnek, a résztvevők belépésének kezdete a mindenkori program szerint.

* Valamennyi rendezvényünk egész napos, kérjük, hogy legkésőbb 12 óráig érkezzenek meg. A később érkezőket sajnos nem tudjuk fogadni.

* A THT szaklap és konferenciák fejlesztéseinek köszönhetően tervezzük, hogy a budapesti rendezvények előadásait rögzítjük. Előfizetők számára a személyes részvétel díjmentes, a felvett előadások díj ellenében lesznek elérhetők.


További híreink
 
Egy társasház, két épület, lekötött betét és lakáskassza - Gazdálkodhatnak külön? 2022. január 26.
Ket_tarsashaz.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Személyes online tanácsadás dr. Bék Ágnessel - Így segít tagjainak a TTOE 2022. január 25.
TTOE.jpgA Coviddal kapcsolatos korlátozások miatt számos THT-TTOE konferencia időpontját kellett megváltoztatni és voltak olyanok is, melyeket nem is sikerült megtartani. Ez érintette a budapesti rendezvényeket és az országos konferenciasorozat állomásait is. A szakmai konzultációk iránti igény azonban tovább emelkedett, amit a THT honlap "Kérdést teszek fel" rovatába érkező megkeresések növekvő száma is jelez számunkra.
THT életműdíj: - Szabó Ferenc 2022. január 24.
Szaboferenc.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
	http://www.tht.hu/index.php?mid=thtelofizetes

 
Három új zöld pályázatot írt ki a Józsefvárosi Önkormányzat 2022. január 24.
Jozsefvaros_balkonzoldites.jpgGangzöldítésre, árnyékolásra és homlokzatzöldítésre is pályázhatnak társasházak és lakásszövetkezetek 2022. február 28-ig. A város szívében minden zöldfelület felértékelődik. 2021-es zöld udvar és komposztláda pályázatatok ezeknek az értékes zöldfelületeknek a növeléséhez, a józsefvárosi klímavédekezéshez járultak hozzá.
TTOE-UIPI hírek - Elutasították az épületek energiahatékonyságáról szóló uniós törvénytervezetet 2022. január 21.
EPBD.jfifNovember 24-én kaptuk a hírt a UIPI főtitkárától, miszerint kezébe került az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv (Energy Performance of Buildings Directive - EPBD) véglegesnek tűnő, kiszivárogtatott változata, amely komoly aggodalomra adott okot. A szervezet azonnal cselekedni kezdett: hozzálátott a szöveg elemzéséhez, illetve az EU energiaügyi biztosának kabinetjével folytatott eszmecserét követően egyeztetett a tagsággal a legfőbb aggályokat illetően, és lépéseket sürgetett nemzeti szinten is. Végül a Szabályozási Ellenőrző Testület (RSB) szakértői elutasították a revíziót, amely értesüléseink szerint már második alkalommal fordult elő.
Szankcionálható-e az aki nem rendeltetésszerűen használja a szelektív kukákat? 2022. január 20.
szelektiv_hulladek.JPGA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Hajnali háromkor meeting, home office-ban – A szomszéd is szót kap? 2022. január 18.
homeoffice.jfifAlapvetésként leszögezhetjük, hogy a társasházi lakások nem irodának épültek, ezért a laza home office elnevezés a mindennapokban jelenthet feszültségforrást. A nemzetközi cégeknél például természetes, hogy különböző időzónában „meetingelnek" egymással a munkatársak, amit a szomszéd kihangosítva élvezhet hajnali háromkor.
THT életműdíj - Lökkös Judit 2022. január 17.
Lokkosjudit.pngA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
TTOE-UIPI hírek - Nehézségek , sikerek és tanulságok 2022. január 14.
UIPI_logo.pngA francia környezetvédelmi politika meghatározó eleme az üvegházhatású gázok emissziójának mérséklése, valamint a fosszilis és nukleáris energiahordozók megújulókkal való minél nagyobb arányú kiváltása. (Franciaország egyike az atomenergiától leginkább függő országoknak.)
A karbonsemlegességi célok eléréséhez vezető úton a francia kormányzat is kiemelt figyelmet fordít az ország épületállományának széndioxid kibocsátására.
A következő összefoglaló - kitekintésként - a francia lakásokat érintő intézkedéseket, illetve a legújabb jogszabályi változásokat veszi sorra azok problémáival és várható előnyeivel.
Közös területen, magánszemély által kihelyezett kamera működik - Leszereltethetjük? 2022. január 13.
kamera.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
Szankciókkal fenyegeti a Kormányhivatal a közös képviselőket - A TTOE a Miniszterelnökséghez fordult 2022. január 11.
Villanyora.jfifMeglepetten olvasták a közös képviselők/társasházkezelők a kormányhivatalok által az elmúlt napokban küldött tájékoztatót, melyben jelzik, szankcionálnák a rezsicsökkentési tájékoztató kihelyezésével kapcsolatos -sok esetben kivitelezhetetlen - teendők elmulasztását. A Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete, Dr. Gulyás Gergely Minisztelelnökséget vezető miniszterhez fordult a tájékoztató felülvizsgálása érdekében.
Kisebbségbe kerültünk a társasházban – Tűrjünk vagy harcoljunk? 2022. január 11.
tarsashaz_tarsasjatek.jpgKomoly konfliktushelyzet alakult ki egy budapesti társasházban. Az egyik tulajdonos, egy életmód orvos, aki rendelőt nyitott a házban, fokozatosan vásárolta fel az ingatlanokat, s ma már szinte csak az általa jóváhagyott dolgok történhetnek az épületben.
Könnyebb lesz a személyi adatokkal és a közművekkel kapcsolatos ügyintézés 2022. január 10.
lakcimkartya.jfifAz Országgyűlés november 9-én fogadta el az adatváltozás-kezelési szolgáltatás bevezetésével, továbbá az állampolgárok adminisztratív terheinek csökkentésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló jogszabályt. (Ennek ismeretében a közgyűlési meghívók kiküldése előtt érdemes frissíteni az adatokat.)
THT életműdíj - Mészáros Ernő 2022. január 7.
Meszaroserno.jpgA XII. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo keretében - 2021. szeptember 23-án - több mint 700 résztvevő tapsa kíséretében, nyolc kategóriában, tizennégyen vehették át a THT szakmai díjait. Mindannyiuktól megkérdeztük, hogy mit tartanak legnagyobb sikerüknek, legnagyobb kudarcuknak, mit tennének, ha újra kezdenék, s hogy mit tanácsolnak azoknak, akik most kezdik a szakmát.
Az önkormányzat „extra” dokumentumokat kér a közös költség befizetéséhez - Kötelezhet erre? 2022. január 6.
beszamolo.jfifA Társasházi Háztartás adózási, könyvelési tanácsadással is igyekszik segíteni előfizetőink munkáját. Az ilyen témákban érkező kérdésekre Csizmadia Szabolcs könyvvizsgáló, igazságügyi könyvszakértő válaszol.
Bejött a THT arculatváltása és tartalombővítése 2022. január 4.
tht_logo.jpgA 2000-ben alapított THT húsz év után 2020 decemberében új arculattal lepte meg olvasóit. A friss, letisztult stílus dinamikus megjelenést kölcsönzött a lapnak és az elmúlt egy év visszajelzései alapján elmondhatjuk, osztatlan szimpátiát váltott ki előfizetőink körében, akik tartalmi újításainkra is pozitívan reagáltak.
Eltűnt banki kivonatokkal átvett háznál ki fizeti a pótlás költségeit? 2022. január 3.
Ki_fizet.jfifA Társasházi Háztartás szaklap Olvasói kérdések rovatában dr. Bék Ágnes, a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesületének elnöke válaszol a lap előfizetőinek kérdéseire.
A lakásból utcára dobott tárgyak által okozott kárért is a tulajdonos vonható felelősségre - Az eloltott tüzet is jelentsük a tűzoltóknak! 2021. december 28.
112.jfifA Kossuth Rádió Napközben című műsorának társasházi rovatában a karácsonyi és szilveszteri időszak veszélyforrásainak áttekintése során ismét szóba kerültek a tűzvédelemmel kapcsolatos teendők. Nagy Csaba a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője több olyan szabálytalanságot is felsorolt, melyek elkerülése nem csak a saját biztonságunk, hanem a házban lakók biztonsága érdekében is fontos.
Megjelent a THT decemberi száma 2021. december 21.
THT_szaklap_2021-12_dec.pngMegjelent a Társasházi Háztartás szaklap 2021. decemberi száma, mely a napokban lesz a postaládákban azoknál, akik a print előfizetéssel rendelkeznek. Ők és akik online, vagy eHÁZ-as verzióban fizettek elő, már azonnal olvashatják a szaklapot.
Jobb félni, mint megijedni – Tűzvédelmi riadóterv a társasházakban 2021. december 21.
Tuzoltok.jpgIdén már 281 otthonban csaptak fel a lángok a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által felügyelt területen, ezért figyelemfelkeltő céllal tűzoltási bemutatót tartottak Egerben, melyről a Kossuth Rádió Napközben című műsora is beszámolt. A felvezető riportban többen is megszólaltak, akik elszenvedői vagy szemtanúi voltak lakástüzeknek.
(c) Társasházi Háztartás 2022 | Proptech Digital Investment Zrt. | Minden jog fenntartva